Здравейте колеги, питането ми е следното:Задният ми амортисьор е изтекъл и искам да попитам дали сам ще успея да го сменя? Има ли някакъв пиниз при смяната, защото гледах, че не е вътре в пружината, и ако го развия дали тази пружина ще изскочи, и дали ще ми трябва скоба за нея да не ме пребие Изглежда ми лесно смяната ама .... п.п. колата е Брава 1.4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на заден амортисьор...
Collapse
X
-
Нищо не пречи.. задните седалки се захващат на съвсем друго място. Само трябва да се внимава да не падне камъка или болта в гредата като се равива отгоре. Не че не може да се извади после ама е кофти. Затова най добре е да се сложи магнит в камъка.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
При Мареа-та пречи този болт за десния амортисьор . При Брава не знам да пречи нещо. Както казват колегите единственото за което трябва да се внимава е да не падне болта в носача. Аз сам си ги смених на Мара за около 2 часа.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Чети тук -> Ръководство - смяна задни амортисьори - Браво/а, МареаНищо сложно, аз даже и гумата не свалях. Хубаво е да сте двама, единият като подаде амортисьора от долу, другият да сложи болта горе.
Коментар
-
xctr написа:Нищо не пречи.. задните седалки се захващат на съвсем друго място. Само трябва да се внимава да не падне камъка или болта в гредата като се равива отгоре. Не че не може да се извади после ама е кофти. Затова най добре е да се сложи магнит в камъка.
Коментар
-
ivancho написа:xctr написа:Нищо не пречи.. задните седалки се захващат на съвсем друго място. Само трябва да се внимава да не падне камъка или болта в гредата като се равива отгоре. Не че не може да се извади после ама е кофти. Затова най добре е да се сложи магнит в камъка.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Да се включа-ако ви падне камъка в гредата-не се косете-под седалката-в дясно има едно пластмасово капаче под едни кабели-отваряте го и камъка е там-без да бъркате и човъркате Не вадете тапата от отвора към горния болт-тя ви е за водач-и да не падне болта или камъка!Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар