Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на заден амортисьор...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на заден амортисьор...

Здравейте колеги, питането ми е следното:Задният ми амортисьор е изтекъл и искам да попитам дали сам ще успея да го сменя? Има ли някакъв пиниз при смяната, защото гледах, че не е вътре в пружината, и ако го развия дали тази пружина ще изскочи, и дали ще ми трябва скоба за нея да не ме пребие Изглежда ми лесно смяната ама .... п.п. колата е Брава 1.4
    Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

нищо сложно няма, няма да излезе пружината, както си видял - държи се на 2 болта, развиваш ги и пада ПС : за да може да бръкнеш в горната дупка при един от двата аморесьора пречеше един болт, който държи задните седалки към купето и трябва да се развие

Коментар

Нищо не пречи.. задните седалки се захващат на съвсем друго място. Само трябва да се внимава да не падне камъка или болта в гредата като се равива отгоре. Не че не може да се извади после ама е кофти. Затова най добре е да се сложи магнит в камъка.
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

При Мареа-та пречи този болт за десния амортисьор . При Брава не знам да пречи нещо. Както казват колегите единственото за което трябва да се внимава е да не падне болта в носача. Аз сам си ги смених на Мара за около 2 часа.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Чети тук -> Ръководство - смяна задни амортисьори - Браво/а, МареаНищо сложно, аз даже и гумата не свалях. Хубаво е да сте двама, единият като подаде амортисьора от долу, другият да сложи болта горе.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

xctr написа:
            Нищо не пречи.. задните седалки се захващат на съвсем друго място. Само трябва да се внимава да не падне камъка или болта в гредата като се равива отгоре. Не че не може да се извади после ама е кофти. Затова най добре е да се сложи магнит в камъка.
            щях да ходя да снимам да видиш сам, ама то даже и в това ръководство което са пратили го има болта на седалката, ако твоят е рязан с флекс или го е нямало е друга тема

Коментар

много благодаря на всички отзовали се колеги

Коментар

Да попитам и още нещо:Каква марка да купя?

Коментар

ако имаш финансова възможност - sachs ili kayaba

Коментар

ivancho написа:
                    xctr написа:
                    щях да ходя да снимам да видиш сам, ама то даже и в това ръководство което са пратили го има болта на седалката, ако твоят е рязан с флекс или го е нямало е друга тема
                    При Типо и Брава наистина нищо не пречи,поне на тези,които аз съм сменял.Много лесно става смяната ако вместо трупче се подложи още един крик под носача.Така ако горният болт е под някакво напрежение и не иска лесно да излезе може да се освободи това напрежение.После помага и при монтажа.Пластмасовите втулки при мен бяха безполезни за изваждане на болтовете,защото бяха деформирани,а и камъкът ми ги разширяваше малко и не излизаха,затова си махнах,развих болтовете и после ги извадих внимателно с дебели пинсети.Иначе ръководството е супер добре и старателно направено,а работата е доста лесна и бърза
                    Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Аз преди да сменя моите, също четох, и мненията за този болт бяха различни. При едни пречи, при други не. При мен не пречеше. Ако пречи развива се от вътре, колко му е...
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да се включа-ако ви падне камъка в гредата-не се косете-под седалката-в дясно има едно пластмасово капаче под едни кабели-отваряте го и камъка е там-без да бъркате и човъркате Не вадете тапата от отвора към горния болт-тя ви е за водач-и да не падне болта или камъка!
                        Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Working...
                        X