Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукане на задницата! Съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пукане на задницата! Съвет

Здравейте колеги, имам следния проблем...При неравности и то когато минава плавно колата и легнали полицаи се чува пукане мисля от задна лява гума. Къде ли не я карах колата и навсякъде казват всичко е ок по окачването. Последно в един доста реномиран сервиз където правят страшни "тупалки" ми казаха следнотоИма пружина регулираща спирачките когато е натоварена колата и тя била отпусната и дрънка при определени неравности и то по-плавни. Възможно ли е това? И да поясня при дупки и цепнатини няма никакъв шум само от плавни натискания и вдигания на колата!Дайте съвети, че се изнервям вече с тия пукания - шумът е като на пружина която прескача!

хм...

еми не мисля..на мен ми пукаше от пукната пружина на другата кола :D
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Я си провери лагера на носача, да не е останъл съвсем без втулка
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Я си провери лагера на носача, да не е останъл съвсем без втулка
        99% това. Аман от сервизи и "майсторя". Вдигаш на крик и хващаш гумата и опитваш да клатиш гумата
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Преди да я закарам опитах с крика и поклащането бетон си е няма никакъв шум или луфт! Дайте съвети, че откачам от пишман майстори То пък толкова да няма един читав сервиз някой да ти каже нещо което има логика!

Коментар

Тая кола има стабилизираща щанга и на задното окачване, може да са и заминали тампоните. За щастие няма биалети и отзад :D
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Има ли как да го проверя лично, давайте съвети искам сам да си огледам колата, че явно няма да стане по друг начин!

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Тая кола има стабилизираща щанга и на задното окачване, може да са и заминали тампоните. За щастие няма биалети и отзад :D
                Къде си виждал тампони на стабилизиращата щанга на задния мост? Наи вероятно са тръгнали лагерите на носача ама просто не са се разбили достатъчно за да има луфт.
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Има едни скоби дето държат щангата, в тях няма ли тампони ? Не съм ги оглеждал, но така ми изглежда. Може и да греша.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

eh4ev07 написа:
                    Dido_Lyubenov написа:
                    Къде си виждал тампони на стабилизиращата щанга на задния мост? Наи вероятно са тръгнали лагерите на носача ама просто не са се разбили достатъчно за да има луфт.
                    Има-а, има-а, в самия край дето са захванати с носачите, без тампони ще бъде каручка.То и моята колца има стабилизираща отзад, и по принцип с независимо окачване трябва да има, иначе ще има танца ЛАМБАДА. :D Любенов правилно казва : няма биалети, а само тампони,едни на самата щанга към купето,другите в самия носач. :D Но като гледам, може само да има към часта дето е хванат така нарения мост, към носача може да на трърдо захващане, но ако замине тоя дето е дадено скобата, пак ще има чукане.Все пак едно по добре оглежадане в тази част ,няма да навреди на собственика. Провери също и болта на окачването, той е там дето съм посочил с стрелка.Миналата година мой познат сменва този болт,http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 .
                    Fiat palio 1.7td

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      Има едни скоби дето държат щангата, в тях няма ли тампони ? Не съм ги оглеждал, но така ми изглежда. Може и да греша.
                      Няма тампони само планки са!
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

betuk написа:
                        ......... Има-а, има-а, в самия край дето са захванати с носачите, без тампони ще бъде каручка.То и моята колца има стабилизираща отзад, и по принцип с независимо окачване трябва да има, иначе ще има танца ЛАМБАДА. :D Любенов правилно казва : няма биалети, а само тампони,едни на самата щанга към купето,другите в самия носач. :D
                        Тук говорим за марея а не нещо друго нали? Ако е така явно нямаш идея за какво става дума! Тампоните са между моста и купето и са набити в моста и противоударните във пружините.
                        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

няма никви тампони там. дидо любенов го забелязвам, че ръси некомпетентни мнения наляво надясно, а акъл няма.

Коментар

Тампони там няма.

Коментар

eh4ev07 написа:
                              betuk написа:
                              ......... Има-а, има-а, в самия край дето са захванати с носачите, без тампони ще бъде каручка.То и моята колца има стабилизираща отзад, и по принцип с независимо окачване трябва да има, иначе ще има танца ЛАМБАДА. :D Любенов правилно казва : няма биалети, а само тампони,едни на самата щанга към купето,другите в самия носач. :D
                              Тук говорим за марея а не нещо друго нали? Ако е така явно нямаш идея за какво става дума! Тампоните са между моста и купето и са набити в моста и противоударните във пружините.
                              Пич! Влез Епер-ра, и сравни мойто окачване от подписа , с това на мареата, разликата е много минимална,в торсионна щанга(стабилизиращата),при мен има допълнителни планки с тази щанга захванати, но като цяло носач,болт на носач, захващане на амортисьор, както и моста са идеинтични.Разлика има и эвширината ка колите ,Но като цяло ,задното окачване си едно и също.Ето снимка на моето окачване,както виждаш,е едно към едно,само леко изменение в щангата,и както тези допълнителни S образни планки допълнително.
                              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
                              X