Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на Рейка на Пунто МК2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

техническа пластмаса е полиамид, тефлона е нещо подобно, но няма да смисъл от него, полиамидът е евтин и кара години ако се направи като хората. Тази втулка се намира от дясната страна на рейката и тя се разбива, от ляво до извода за пръта има болт който обира луфта.
    Fiat Punto MK2 Broom Yellow 200++

Коментар

riot написа:
      техническа пластмаса е полиамид, тефлона е нещо подобно, но няма да смисъл от него, полиамидът е евтин и кара години ако се направи като хората. Тази втулка се намира от дясната страна на рейката и тя се разбива, от ляво до извода за пръта има болт който обира луфта.
      ЯСно, сменял съм такава втулка сам на Рено 11, но там имаше ремонтен комплект - втулка и втулката имаше зъбче, с което контрираше на корпуса на рейката. Въпросът тук е как се закрепва при Пунто 2 тази втулка.

Коментар

втулката се пуска малко голяма от отвора и се набива, това и стига да не излиза/

Коментар

riot написа:
          втулката се пуска малко голяма от отвора и се набива, това и стига да не излиза/
          Ако си сваля рейката сам, знаеш ли някой в Пловдив, който да направи втулка? Не ми се ходи да я рециклират, тъй като ще ми вземат 200 лв и ще сменят само втулката.

Коментар

хвани някой стругар.

Коментар

разбира се, че ще ти помогна. имаш лс.

Коментар

Airfan написа:
                Ясно, сменял съм такава втулка сам на Рено 11, но там имаше ремонтен комплект - втулка и втулката имаше зъбче, с което контрираше на корпуса на рейката. Въпросът тук е как се закрепва при Пунто 2 тази втулка.
                И оригиналната втулка на Фиат-а е такава, държи се със зъбчета. Новата предполагам се прави точно както riot казва, понеже стругаря ми каза че е станала много плътна и се е получило идеално.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                X