Става въпрос за Пунто 1.1 96 мисля. Проблема го забелязах вчера след ремонт на носачите. Таа смених лагери глупости, накичих всичко и трегнах да пробвам колата, направи ми впичатление че когато натисна яко крачната спирачка предните колела блокират, а задните- не. Пробвах ръчната, и задните колела се заковаха на място. Т.е. проблема не е в накладките или там другите бацъцки в задната спирачка, защото до колкото чух при този модел те са общи за ръчната и крачната. Някакви идеи ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ръчната държи, крачната - не
Collapse
X
-
Нормално е отзад да не блокират!! Ако блокираха ще занася цялата кола при яко спиране!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Благодаря ви за идеите. Ще се мушна в скоро време под колата да проверя дали с редукторите на задният мост мога да увелича спирачното усилие на задния мост. Относно педала: проверих всяко едно колело дали няма въздушна възглавница, но всичко е изглежда ок. При развита пробка и натискане на педала хвърля спирачна течност на 1-2 метра.@xctr вярно че не е добре да ти блокират колелата, щото е много вероятно след това да се праснеш някъде, ама имам чувството че при натискане на педала хич не ловят. Няма да е зле на стенд да ги тествам де.
Коментар
-
Проверката на изправността на спирачното усилие за всяко колело се извършва на стенд ,а не в кварталната улица по метода засилвам натискам.Във всрки пункт за ГТП има такъв стенд.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Точно така трябва да е. Това е нормалната работа на спирачките. Представи си на завой, ако натиснеш спирачката и да блокира някое или пък двете задно/и колело/а и какво ще стане. Ще те вадим от нивата! Ако все пак имаш някакви съмнения - Ники ти го е написал вече - качваш колата на валяците и всичко ще си каже!
Коментар
-
Ibiza написа:Да използвам темата " Извинете за тъпия въпрос но мога ли сам да си " стегна или не знам как да го нарека " ръчната понеже хваща ама много горе а аз искам още на 2,3 зъб да къса ?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Ibiza написа:Да използвам темата " Извинете за тъпия въпрос но мога ли сам да си " стегна или не знам как да го нарека " ръчната понеже хваща ама много горе а аз искам още на 2,3 зъб да къса ?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар