Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto MK2 1.9D, странен проблем със скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto MK2 1.9D, странен проблем със скоростна кутия

Здравейте.Имам от известно време проблем със скоростната кутия - 4-та и 3-та скорост влизат адски трудно.Отидох в сервиз, нивото на маслото беше спаднало, доляха, но голям ефект няма. Казаха ми, че не това бил проблем, а жилата, които били пред скъсване. Смазаха ги и сега 3-та скорост е добре, но 4-та продължава да е много зле. Просто натискам назад адски силно, докато влезне, дори понякога си мисля, че е включена и като дам газ прищраква и се връща на без скорост. Дали може наистина жилата да са проблем?Бихте ли ми казали дали те са скъп консуматив, защото не искам да ме излъжат в сервиза с някоя космическа сума.Благодаря Ви

кола

Виж съединителя дали помпата е наред .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Punto MK2 1.9D, странен проблем със скоростна кутия

coolboy написа:
      Здравейте.Имам от известно време проблем със скоростната кутия - 4-та и 3-та скорост влизат адски трудно.Отидох в сервиз, нивото на маслото беше спаднало, доляха, но голям ефект няма. Казаха ми, че не това бил проблем, а жилата, които били пред скъсване. Смазаха ги и сега 3-та скорост е добре, но 4-та продължава да е много зле. Просто натискам назад адски силно, докато влезне, дори понякога си мисля, че е включена и като дам газ прищраква и се връща на без скорост. Дали може наистина жилата да са проблем?Бихте ли ми казали дали те са скъп консуматив, защото не искам да ме излъжат в сервиза с някоя космическа сума.Благодаря Ви
      и аз залагам на жилата и при мен беше същото ,напред назад лоста се движеше трудно и един хубав ден както си шофирах и бях на 3-та неможах да сложа 4-та (скъсах жилото)цените са космически (поне за мен) м/у 150 и 200 лв на жило (те са две) аз моето си го рециклирах срещу 70 лева и съм доволен и едно питане като се опитваш да включиш на скорост (и ти е трудно) хъркат ли скоростите при загасен мотор как влизат
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Здравей.Не, не хъркат. При загасен мотор е същото, отново, никаква разлика няма - 3-та и 4-та влизат трудно.

Коментар

coolboy написа:
          Здравей.Не, не хъркат. При загасен мотор е същото, отново, никаква разлика няма - 3-та и 4-та влизат трудно.
          значи ЖИЛА пробваи почистване и смазване иначе карай докато някое на каже Мяу и сменяш или рециклираш
          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
          X