Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Croma 2.4-окачване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Croma 2.4-окачване

Здравейте, карам си крома II вече три години и нямам никакви оплаквания. Сега искам да си взема по нова, но да е с големия двигател 2.4 - 200hp. Въпросът, който ме интересува е дали окачването е същото както на тези с малките мотори или е различно, тъй като при тях има тенденция за олекване на задницата при висока скорост и в случай, че са еднакви то големия мотор ще е малко безсмислен. Единствената далавера ще е да подтискаш гъзарите с по светофарите.....

амортисьорите са еднаквипружините може би не
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да амортисьорите са еднакви,но пружините са различи(за предните става на въпрос).Иначе останалото окачване е еднакво.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

според мен е нормално задницата да олекваиначе амортисьорите привидно са еднакви, но само ФИАТ си знаят какво са сложилизащото по размер са еднакви, но по характеристики най-вероятно нещом си доволен от 1,9 направо я взимай тази 2,4сложи едни пружини Eibach PrioKit и повече няма да искаш да я смениш
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          според мен е нормално задницата да олекваиначе амортисьорите привидно са еднакви, но само ФИАТ си знаят какво са сложилизащото по размер са еднакви, но по характеристики най-вероятно нещом си доволен от 1,9 направо я взимай тази 2,4сложи едни пружини Eibach PrioKit и повече няма да искаш да я смениш
          Относно олекването...мисля, че олеква повече от необходимото, което не ми се е случвало на друг автомобил. При скорост от около 160км/h при широк завой на магистрала задницата почва да се люлее и вероятно при 170-180 би тръгнала настрани. Принципно и по предницата имам забележки. При по-рязко завиване има едно забавяне преди да почне да завива и леко подгъване на гумите(вероятно зарад по-тежката предница).Кромата която съм харесъл е с 18" джанти, което вероятно ще оправи проблема с предницата, но дали ще се отрази на олекването на задницата. Какви са тези пружини Eibach PrioKit, които препоръчваш и какво се предполага че ще се подобри с тях?

Коментар

Я иди я чипни тая 1.9 и не се занимавай с глупости.А от миниван, каква стабилност очакваш ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Я иди я чипни тая 1.9 и не се занимавай с глупости.А от миниван, каква стабилност очакваш ?
              Моята отдавна е чипната и варви доста добре,но не е само това.. Модификацията 2.4 е напомпана до неузнаваемост...джанти, соларен покрив, кожа, шестскоростен автоматик, парктроници, сензори за дъжд, подгряване на челно стъкло, навигация DVD, TV изобщо бъкани са с екстри, което в едно с големия мотор е вече съвсем различен автомобил от моя.

Коментар

Както ти се каза, какво очакваш от ван? То центъра на тежестта ти е над височината на тавана, някъде в космоса, съчетано с баланс от поне 60-40% на преден мост и в крайна сметка сам виждаш какво става.Ако искаш кола, която да я балансирана, то се насочи към задното предаване. Друга алтернатива нямаш.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                X