Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с лявото колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с лявото колело

Здравейте от няколко дни лявото колело "сковърца" при завиване на ляво при всякаква скорост, като мина през неравност също.Но като натисна до долу спирачката докато карам и се оправя за малко, след това е пак същото.Днеска валя и не можах да махна гумата да видя... поне по предварителни данни за какво мога да бъда подготвен.Според мен самия апарат нещо не е наред и трябва да се раздвижи.Ако може и други мнения.
    Fiat Bravo 99' 1.6 GT
    Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
    Fiat Bravo 99' 1.6 SX

мммм

"сковърца" нищо не ми говори ..ако е скърца да ? :D
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Маркучите на спирачките. С течение на времето се затваря отвора от раздуване на гумата и не може да се върне спирачната течност към помпата.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Re: мммм

fuel injekcion написа:
        "сковърца" нищо не ми говори ..ако е скърца да ? :D
        Сковърца е между силно скърцане и слабо скърцане :P :P :P Ами явно ще се наложи да се сменят маркучите...
        Fiat Bravo 99' 1.6 GT
        Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

хм..

аз минах с смазване на буталото сега си се връща пак нормално и спирачките са по-добри и не сменявах маркучи
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

шарнир или кормилен накрайник и по-точно скъсан маншон са възможни причини също, а това с натискането на спирачката, може и да си внушаваш, но като махнеш гумата ще стане ясно, успех

Коментар

Маркуча е за смяна ... Както са казали колегите ... И аз наготвих маркуч за смяна но с времето спря да скърца : оходи се накладката :D Ако не ма фане крастата те дни ше го сменя ....
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

След махането на колелото се оказа, че не е маркуча... не е и шарнир или кормилен накрайник и по-точно скъсан маншон... просто самия спирачен апарат трябваше да се раздвижи.
                Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

VoDo написа:
                  След махането на колелото се оказа, че не е маркуча... не е и шарнир или кормилен накрайник и по-точно скъсан маншон... просто самия спирачен апарат трябваше да се раздвижи.
                  да си дойдеме на думата! :D :D
                  FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Проблема пак е на лице... след 1000 км София-Бургас-София пак колелото вие... В недела извиках и баща ми и той да го погледне, единствено което успяхме да видим е, че при разтворени накладки от главината, колелото не издава и звук.Баща ми каза, че е имало някаква смазка за спирачни апарати. Някой запознат ли е с такова нещо или друг съвет да ми дадете.И ако някой може да ми каже къде да смажа точно... тъй като или аз явно нещо не се справяам или незнам мерси предварително.
                    Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                    Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

Разлабяш спирачните апарати, вадиш буталцата, чистиш с водна 800, слагаш нови гумени сегменти и си готов.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Бръз въпрос.. как се разглабя апарата.Кои винтове го държат...
                        Fiat Bravo 99' 1.6 GT
                        Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

Самите апарати се държат за шенкела с два болта, покрити са с тапи. Кофти е че болтовете трябва да се развият с шестогран No7, който го няма в редовните комплекти.Относно разглабянето, тук има за задни дискови, би трябвало горе долу да е същото. Общо взето филма е голям. Поне на мен така ми се струва.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Не сте ли сменили скъсания маншон?

Коментар

Най вероятно са ти блокирали водачите.
                              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                              X