Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресе при спиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    както писах в горния пост всичко е от регулатора-пуска налягане на тласъци и заради това при скорост над 80км при натискане на спирачката се получава вибрация.търси си регулатор,това е често срещан проблем при фиатите.
    Добре де, а защо като дърпа ръчната пак тресе? Тогава каква роля играе регулатора? Чисто и просто има крив диск/барабан.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Да не би да има разбити вътрешни карета;
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
        Да не би да има разбити вътрешни карета;
        На задния мост?

Коментар

ако и при опъната ръчна тресе,то сменяй барабани и виж всички тампони на моста.

Коментар

забравих и още нещо-ако си с криви (биещи)джанти ефекта е същия

Коментар

и аз имам същия проблем с тресенето,преди го нямаше този проблем появи се преди около2,3 месеца,ако си го оправил пиши

Коментар

ivel написа:
                забравих и още нещо-ако си с криви (биещи)джанти ефекта е същия
                Абе това тресене и аз го забелязах един ден при мен, обаче не е от джанта, защото едната задна е леко крива, не занам от кога, но още преди 4 години половина, като сменях гуми я забелязаха. А с тази джанта не го правеше тоя номер преди, скоро се появиха симптоми. И все си мисля, че стана след като смених задни накладки, обаче не съм много сигурен ...
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

огледаи за крива гума или джанта
                  STILO JTD

Коментар

todorw написа:
                    огледаи за крива гума или джанта
                    Виж за крива гума не се бях замислил. Те са ми за смяна вече гумите, сигурно имат неравномерни износвания и е много вероятно от тях да идва проблема.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Както беше предложил някой по-горе размени предните със задните гуми и виж дали ще тресе пак.Иначе на старата кола така ми тресеше обаче предницата. Само при намаляване и то само около 80-100км/ч. оказаха се тампони на носачите. След смяната им нямаше никакво тресене. Ако се окаже че не е крива гума се поогледай за проблеми със задния мост. Рядко се прецаква, но не е невъзможно.УСПЕХ!
                      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast
                      ----------------------------
                      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                      X