Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

защо загрява предно ляво колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

защо загрява предно ляво колело

Здравейте колеги, от месец и малко имам следният проблем - смениха ми накладките на предните колела и от тогава съм минал 1400 км., обаче когато имам по-мащабно спускане (както вчера слизах от Шипка), предно ляво колело загрява и започва много яко да смърди на изгоряло феродо. Та въпроса ми е някой може ли да микаже от какво е това - майстора каза, че трябвало да се напаснат, ама толкова километри не им ли стигат
    vasilaki87
    FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Проблема е че си проспал няколко часа от курса за шофьори.Как искаш да не мирише на феродо щом си спускал Шипка на Спирачка. Ползвайте принудителен празен ход и няма да ви мирише. Викат му моторна спирачка.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да бе, да не кара Татра, че да му горят спирачките! Бих се съгласил, ако и двете прегряваха. Лявата накладка не пасва в спирачния апарат, трябва да ѝ изпилиш малко ухото.

Коментар

tomny написа:
        Да бе, да не кара Татра, че да му горят спирачките! Бих се съгласил, ако и двете прегряваха. Лявата накладка не пасва в спирачния апарат, трябва да ѝ изпилиш малко ухото.
        а варианта за различно налягане в спирачните маркучи причинено от запушване или променен дебит на спирачната течност. Тогава едната ще хваща по силно.Колегата да огледа спирачните маркучи възможно е десния да е за смяна, но се препоръчва да се сменят и 4 бр.Ако накладката не пасва ще свири и ще личи по диска.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

tomny написа:
          Ако ще и сувалка да кара си е все тая. Ако спира само предно ляво колело, другите няма как да загрея. В такъв случай и самото предно ляво е много по натоварено, защото за да свалиш скоростта го правиш само с това колело

Коментар

Много вероятно е да имаш скъсано маншонче на буталото и навлезли боклуци. При смяната на накладките буталото влиза навътре и мизериите пречат на движението, не се връща веднага. Също и при втвърден гумен сегмент на буталото, то не се връща достатъчно. Запушеното спирачно маркуче прави същата беля.Вдигни на крик, свали колелото и развий цицката за обезвъздушаване. Ако потече нормално, купи си ремонтен к-т гумички и ги смени.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Момчета, проблема се е появил след смяна на накладки, най-вероятно проблема е или в тях, или в монтажа им. Особено след като има ядове само в едно от колелата. Дали ще свирят, или не - Божа работа. Първо се гледа дали накладката се движи в апарата, след това маркучи, тръбички, помпа, серво, ангренаж, стартер, алтернатор, или каквото друго го посъветват различните специалисти. Банков, не знам дали си наясно, но предните колела са на различни кръгове. Къде пращаш колегата за зелен хайвер, и да има проблем в десния маркуч, той няма да влияе на лявото колело, поне не на предното такова. Чавето, опитах се да схвана какво искаш да кажеш, но не можах. Защо сваляш скоростта само с предно ляво?

Коментар

Точно след смяна на накладки, като се набие мръсотията с буталцето в цилиндърчето. Не че го няма и това, някой да вкара накладките с чука...
                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

С това съм съгласен, писали сме по едно и също време, и не бях прочел мнението ти, когато пусках моето.

Коментар

С няколко думи направи си ревизия на спирачната система ...
                    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

ок, благодаря ви много, сега в събота ще си го разглабям сам и ще видим какво ще се случи
                      vasilaki87
                      FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Коментар

Working...
                      X