Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Силно тропане(чукане) от предно дясно колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Силно тропане(чукане) от предно дясно колело

Здравейте,проблема е следния и се появи преди няколко дена.Значи като ударя в голяма дупка(то няма никъде) се чува много силен плътен удар от дясната страна(не е биалетка,защото знам как почукват а тук си е сериозно тропане). В малките дупки го няма този ефект и говоря за скорост от порядъка на 20-30км/h.Някакви напътствия или да отива на сервиз в понеделник колата е от подписа ми :D за мареата става въпрос

Провери дали болта на биалетата, който я свързва със стабилизиращата щанга, не е оставил следи от удар по болта на предния мост (магарето) По някога се измества стабилизиращата щанга странично и се получава този ефект. Гледаш, дърпаш - няма грижи. Тръгваш и Вариантите за отстраняване на проблема са два - или скъсяваш болта на биалетата с ъглошлайфа, или подлагаш дебела шайба между ябълката и щангата, че да стърчи по-малко от към магарето. Трябват му не повече от 5 мм да е по-къс, за да не създава проблеми.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

щом е тръгнала тя ще продължава да се мести по-добре и смени и тампоните тя има по-широки пръстени един вид периферия в ляво и дясно от всеки тампон.баш затуи да не се мести ляво дясно.
      Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
      Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Колега, аз имах подобни симптоми, дето съм ги описал тука:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Разбира се може и да не ти е такъв проблема...
        ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
        Stilo JTD 115 2003 бегачка
        Brava 1,4 12V 1997 на газ
        Tempra 1,4 1993 и тя на газ
        i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

Коментар

marea-ta написа:
          щом е тръгнала тя ще продължава да се мести по-добре и смени и тампоните тя има по-широки пръстени един вид периферия в ляво и дясно от всеки тампон.баш затуи да не се мести ляво дясно.
          Моята повече не се мести Играх си да я места обратно на мястото и, но след около 2000 км, пак се разтропа. Сега като си е "намерила мястото" , повече не се мести. Вече около 30 000 км, все така си стои. Нямам идея на какво се дължи, но колеги са споделяли тук във форума, че и с нови тампони пак се измества. Спасението според мен е нова щанга. Тя си върви с тампоните в коплект, но е скъпа. За сега при мен скъсяването на болта на биалетата върши работа.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

амортисора е заминал тотално

Коментар

Working...
            X