Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счупени предни пружини

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FGRC написа:
    От биалетките също може да скърца.Шарнири и накрайници също.
    Ами те не "трополдясват" ли по-скоро? Може и да скърцат, разбира се.
    ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
    Stilo JTD 115 2003 бегачка
    Brava 1,4 12V 1997 на газ
    Tempra 1,4 1993 и тя на газ
    i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

Коментар

При мене лявата/Фаст/скърцаше ужасно.Като я свалих беше блокирала напълно.Жена ми вчера счупи пружината и тя се беше измъкнала чак до главината и запънала джантата.Наложи се да сложа резервната гума,че е по тясна за да прибера колата иначе няма мърдане.Смених я веднага и ще си направя такива допълнителни пети,че гаранция няма.Инжектирай всички шарнирни съединения с масло и дано спре да скърца.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Ако под пети имаш предвид "чашките", мога да потърся моите да ти ги дам.
        Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Да колега,за тях говоря.Ще съм ти задължен.

Коментар

Няма проблем,намерих ги! Ето и снимка на серийните номера на новия и стария макферсон. Има разлика,явно са оправили проблема по-късно.
            Прикачени файлове
            Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Искам да изкажа благодарност към колегата ,,Brevetti; за точноста му, и нека всички в този форум се поучим от него,тогава живота и общуването ни ще бъдат много по леки.Още един път БЛАГОДАРЯ и много успехи.

Коментар

Здравейте, колеги!Ползвам темата на колегата, защото и при мен е същата работа с амортисъорите - при въртене на волана на място се чува нещо, което най-много се доближава до скърцане. Значи е възможно амортисъорите да са счупени, защото погледната отстрани, колата стои с клекнала предница. Освен това има и други проблеми с предницата. При каране по черен път се чува едно постоянно глухо топуркане в горната част на амортисъора - след като прочетох няколко теми от форума, разбрах че вероятно са тампоните на макферсона. Освен това има и едно чукане при преминаване през неравности, както и при накланяне на купето в завой. Може би е от лагера на амортисъора. Биелетите са сменени преди около 10 000 км, но вече гумичките им са напукани. Дали е възможно пак да са за смяна? Като вариант не се изключва и кормилните накрайници да са за смяна. Въпросът ми към вас, колеги, е - тази част, която се води преден амортисъор http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=3&show=1 какво включва? Включва ли тези неща, които са ми за смяна - тампона на макферсона, лагера на амортисъора, също така включва ли амортисъора и пружината? Колата е Браво 1,6 16v 96г.
                Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Не са включени! Отделно си купуваш пружини,лагер тампон,прашник и т.н.

Коментар

slav4o_p написа:
                    Здравейте, колеги!Ползвам темата на колегата, защото и при мен е същата работа с амортисъорите - при въртене на волана на място се чува нещо, което най-много се доближава до скърцане. Значи е възможно амортисъорите да са счупени, защото погледната отстрани, колата стои с клекнала предница. Освен това има и други проблеми с предницата. При каране по черен път се чува едно постоянно глухо топуркане в горната част на амортисъора - след като прочетох няколко теми от форума, разбрах че вероятно са тампоните на макферсона. Освен това има и едно чукане при преминаване през неравности, както и при накланяне на купето в завой. Може би е от лагера на амортисъора. Биелетите са сменени преди около 10 000 км, но вече гумичките им са напукани. Дали е възможно пак да са за смяна? Като вариант не се изключва и кормилните накрайници да са за смяна. Въпросът ми към вас, колеги, е - тази част, която се води преден амортисъор http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=3&show=1 какво включва? Включва ли тези неща, които са ми за смяна - тампона на макферсона, лагера на амортисъора, също така включва ли амортисъора и пружината? Колата е Браво 1,6 16v 96г.
                    Опасявам се, че не. Преден амортисьор се води това, което на графиката от линка е "Снимка на продукта" лявата част, т.е. само амортисьора с кожуха си. Поне при мен така беше и като гледам цената, едва ли ще има и нещо друго.
                    ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
                    Stilo JTD 115 2003 бегачка
                    Brava 1,4 12V 1997 на газ
                    Tempra 1,4 1993 и тя на газ
                    i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

Коментар

Благодаря ви за бързите и точни отговори, колеги!Значи не е било както си мислех - прекалено хубаво е, за да е истина, че с 77 лв ще се решат толкова проблеми по окачването :D
                      Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Извинявам се, че вдигам темата, но вчера се чу силен трясък и колата грохна от дясната си част. Резултата е счупена пружина по време на престой и добре, че се случи докато беше паркирана. Днес при опит само да я преместя не може да се помести, пружината се е заклинила между гумата и калобрана, представям си в движение какви ще са пораженията. Основната идея на поста ми е да ми кажете какви пари броихте за пружините на стилотата.
                        FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Lesiofors-80лв.

Коментар

Как може се диагностира дали ще се чупят скоро пружини, че ако това се случи в движение не ми се мисли?

Коментар

milenskia написа:
                              Как може се диагностира дали ще се чупят скоро пружини, че ако това се случи в движение не ми се мисли?
                              сваляш, почистваш , почистваш с телена четка,намираш зачатъци за дефекти, изчисляваш колко ще ти струва ново сваляне и си купуваш нови пружини, които да монтираш

Коментар

u_bo написа:
                                milenskia написа:
                                сваляш, почистваш , почистваш с телена четка,намираш зачатъци за дефекти, изчисляваш колко ще ти струва ново сваляне и си купуваш нови пружини, които да монтираш
                                Така днес решавам да тръгвам от гаража и колата като спъната едвам помръдва 1 метър давам напред пак същото, мислех че е блокирал спирачен апарат и свалих предна лява гума, и видях че пружината ми се е счупила, парче около 7-8см паднало на земята от нея , а тя слезнала под чашката-леглото си , и търкала в гумата от вътрешната страна, добре че не се е забило острото на счупеното место в гумата, сложих резервната гума като по тясна да не опира и утре съм на сервиз по 80 лв бройката за уж по качествен вариант пружина, сменям и 2-те предни! Та направо си дръпнах дявола за опашката като попитах какви са симптомите малко по горе в темата преди няколко дена!! Добре че се е счупила в гаража , че в движение така да ми затегне яко колелото направо не ми се мисли какви последствия е можело да се случат!!

Коментар

Working...
                                X