FGRC написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупени предни пружини
Collapse
X
-
При мене лявата/Фаст/скърцаше ужасно.Като я свалих беше блокирала напълно.Жена ми вчера счупи пружината и тя се беше измъкнала чак до главината и запънала джантата.Наложи се да сложа резервната гума,че е по тясна за да прибера колата иначе няма мърдане.Смених я веднага и ще си направя такива допълнителни пети,че гаранция няма.Инжектирай всички шарнирни съединения с масло и дано спре да скърца.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Здравейте, колеги!Ползвам темата на колегата, защото и при мен е същата работа с амортисъорите - при въртене на волана на място се чува нещо, което най-много се доближава до скърцане. Значи е възможно амортисъорите да са счупени, защото погледната отстрани, колата стои с клекнала предница. Освен това има и други проблеми с предницата. При каране по черен път се чува едно постоянно глухо топуркане в горната част на амортисъора - след като прочетох няколко теми от форума, разбрах че вероятно са тампоните на макферсона. Освен това има и едно чукане при преминаване през неравности, както и при накланяне на купето в завой. Може би е от лагера на амортисъора. Биелетите са сменени преди около 10 000 км, но вече гумичките им са напукани. Дали е възможно пак да са за смяна? Като вариант не се изключва и кормилните накрайници да са за смяна. Въпросът ми към вас, колеги, е - тази част, която се води преден амортисъор http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=3&show=1 какво включва? Включва ли тези неща, които са ми за смяна - тампона на макферсона, лагера на амортисъора, също така включва ли амортисъора и пружината? Колата е Браво 1,6 16v 96г.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
slav4o_p написа:Здравейте, колеги!Ползвам темата на колегата, защото и при мен е същата работа с амортисъорите - при въртене на волана на място се чува нещо, което най-много се доближава до скърцане. Значи е възможно амортисъорите да са счупени, защото погледната отстрани, колата стои с клекнала предница. Освен това има и други проблеми с предницата. При каране по черен път се чува едно постоянно глухо топуркане в горната част на амортисъора - след като прочетох няколко теми от форума, разбрах че вероятно са тампоните на макферсона. Освен това има и едно чукане при преминаване през неравности, както и при накланяне на купето в завой. Може би е от лагера на амортисъора. Биелетите са сменени преди около 10 000 км, но вече гумичките им са напукани. Дали е възможно пак да са за смяна? Като вариант не се изключва и кормилните накрайници да са за смяна. Въпросът ми към вас, колеги, е - тази част, която се води преден амортисъор http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=3&show=1 какво включва? Включва ли тези неща, които са ми за смяна - тампона на макферсона, лагера на амортисъора, също така включва ли амортисъора и пружината? Колата е Браво 1,6 16v 96г.ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
Stilo JTD 115 2003 бегачка
Brava 1,4 12V 1997 на газ
Tempra 1,4 1993 и тя на газ
i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ
Коментар
-
Извинявам се, че вдигам темата, но вчера се чу силен трясък и колата грохна от дясната си част. Резултата е счупена пружина по време на престой и добре, че се случи докато беше паркирана. Днес при опит само да я преместя не може да се помести, пружината се е заклинила между гумата и калобрана, представям си в движение какви ще са пораженията. Основната идея на поста ми е да ми кажете какви пари броихте за пружините на стилотата.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
u_bo
milenskia написа:Как може се диагностира дали ще се чупят скоро пружини, че ако това се случи в движение не ми се мисли?
Коментар
-
u_bo написа:milenskia написа:Как може се диагностира дали ще се чупят скоро пружини, че ако това се случи в движение не ми се мисли?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар