Здравейте колеги,От няколко дни при въртене на волана на място основно при паркиране на Стилото се появи едно много неприятно скърцане. Днес я закарах на сервиз и след като хората направиха преглед се установи, че и двете предни пружини са счупени. Като върнах малко събитията назад се сетих, че първо при слизане от бордюр нещо изтрака, но тогава помислих, че колата се е ударила някъде отдолу и изобщо не обърнах внимание.Второто събитие се случи по време на движение, нещо изтропа под колата и като погледнах в огледалото видях нещо да отива в канавката, но пак не обърнах внимание, тъй като помслих, че съм настъпал нещо с гумите. Интересното е, че нищо в поведението на колата не се промени и изобщо не съм предполагал, че мога да счупя пружини. Много странна работа. Как, защо и от какво са се счупили за мен е загадка. Както и да е, Стильо вече е в бокса за смяна на пружини и живот и здраве утре след обед пак ще е на пътя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупени предни пружини
Collapse
X
-
emzo написа:Това е често срещана болест ... отново.И аз съм се чудил, как се чупят , но явно ....Интересува ме, къде се е счупила ? Защото имам някъде сервизен бюлетин, в който има recall за поставяне на една планка в леглото на аморт.Почти съм сигурен, че там ще се е счупила.
Коментар
-
emzo написа:Не съм, в UK форума има десетки теми, за счупени пружини точно в долната част.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Airfan написа:Предни пружини се чупят когато е блокирал лагера на макферсъна. Тогава вместо да се върти лагера, пружината се усуква около оста си и резултатът е налице.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Абе колеги и аз имах скърцане при паркиране като въртя волана, или като минавам на полусъединител през дупка, като беше станало 20на градуса навънка миналата седмица, след няколко дена спряха скърцанията, и май е било от някакви тампони, доколкото питах един колега от форума, не съм я карал на сервиз щото спря да скърца, ама сега с твойта тема ме хвърли в ужас, да не и аз да имам някоя счупена пружина, как да разбера, може ли да провера нещо сам, и да изключа тази вероятност от счупени пружини????
Коментар
-
Виждал съм в движение, как се чупи пружина, парченце се удари в предния джам, как не го пукна - не знам.Във въпросния бюлетин викат Стилата, за да им сложат по една скоба долу, ако се счупи пружината да не се забие в гумата.Мисля, че съм го публикувал тук, на някой ако му се търси.Роска, как е сега на височина ? Промяна в поведението на пътя ?@milenskia - отиваш и гледаш твоите пружини как са, на снимките се вижда как изглежда счупена пружина, просто виж твоите.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Роска, как е сега на височина ? Промяна в поведението на пътя ?Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
u_bo
да, UK форума има доста оплаквания - проблема е от корозията -- виж само на снимките как е ръждясала. Мисля, че след 2001 сменят обработката на пружините за да намалят корозията и това счупване породено от нея.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар