Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чуденка относно шарнир/шенкел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

muns61 написа:
    Този надпис 19 на шенкела, да не е случайно диаметъра? За Фиатите не помня, но за други коли има шарнири на 17 и 19 мм, премери отвора на шенкела.Колкото до този пояс вътре в отвора, даже и да го няма, шарнира не може да излезе. Държи го стопорния болт.
    Точно!Главата на шарнира, не случайно е прорязана. Без да извадиш болта, не пада!
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

точно набиване на отверка.секач или каквото и да е в прореза е голяма грешка раздува се и после не винаги може да се стегне и се получава износване на шенкелапрореза е направен с единствената цел СТЯГАНЕ а не разширяване да ни е по-лесно
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
        точно набиване на отверка.секач или каквото и да е в прореза е голяма грешка раздува се и после не винаги може да се стегне и се получава износване на шенкелапрореза е направен с единствената цел СТЯГАНЕ а не разширяване да ни е по-лесно
        Чак сега успявам и аз да се включа пак. Точно така е. Набиването на каквото и да било там води до бели. Виждал съм скъсани шенкели. Разбира се колегите не прекаляват с набиването на отверки и внимават. Аз лично също го правя, но съм си направил конусен водач с много малък ъгъл. Реално, ъгъла е толкова малък, че разширява части от милиметъра. Не е нужно повече. Виждал съм обаче забити ударни отверки, докато се работи по такива места и се хващам за главата. После стягат като хамали, защото трябва да съберат обратно шенкела. Освен това болта не е конус винаги. На пандата например си е чист цилиндър. Миналата седмица смених на моите шарнири маншоните. Обработих болтовете с П-------н PL и после свалянето е приказка.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Повдигам темата да питам относно този проблем:
          nikolce написа:
          Ново 20 . Като карам по павета, вдигна ли над 40, от дясно нещо влиза в резонанс, и почва едно ръмжене, мелене, дззззззз. Мисля че е тази ламарината около спирачния диск, или таза евентуално. Само ме е страх да не е от лагера на "новият" шенкел, че ще си #@$@#%$# .
          ogi28b написа:
          За да провериш дали е от лагера - вдигни колата на крик, застопори я хубаво да не падне, запали, вдигни максимална скорост на пета предавка и изгаси двигателя. Много хубаво и ясно се чува къде какво стърже.
          Пробвах съвета на Оги (не на максимална скорост, до 30км/ч пробвах), свирене и шумове няма, освен търкането на диска в накладките. Обаче, като си слагах летните гуми, забелязах че като заклатя спирачния диск има луфт, малък, няма и милиметър, ама има. Това също идва от лагера нали? Питам за да знам как да процедирам.Ако е лагер опциите са ми две: Или да пробвам с натягане на гайката, или да сменя лагера. В Тех-Ко, за SKF ми искат 93 лева за лагер без ABS. По принцип толкова ли струва? Предполагам че е хубав?Благодаря.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Не знам какъв ти е лагера! Но ако е двуредов съчмен, натягането на гайката няма да помогне, освен ако не е разхлабена.93лв е много за такъв лагер. Определено цената е надута.

Коментар

надута е ми, всички копелета бачкат поне на 80-100% надценка.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тогава кажете друга марка, също да са добри, че гледам има някакви и за по 20-30 лева. Въобще SKF предлагат ли лагер без ABS? Защото гледам в сайта на AXM цената на SKF е същата като за лагер с ABS.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Дай ми номер или размер!

Коментар

nikolce написа:
                    Тогава кажете друга марка, също да са добри, че гледам има някакви и за по 20-30 лева. Въобще SKF предлагат ли лагер без ABS? Защото гледам в сайта на AXM цената на SKF е същата като за лагер с ABS.
                    Предполагам говориш за главина, не за лагер, само лагера е 50-55лв. но не си струва, моя го смунах преди 4 месеца, голяма борба беше, излезе само на 40 тонна преса, после беше проблем с влизането на шлиците, от преата обикновенно се замазват и се почва търкане с пилата. Но понеже каза че имаш радиален луфт провери си вътрешния накрайник да не е тръгнал и да е направил луфт на ябълката.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Danchojn написа:
                      Дай ми номер или размер!
                      60813089, 82390273, 60751080 . Това са от сайта на AXM. На работа съм нямам време да се ровя в епера, извинявай.Банков, чакай че се омотах. Нали това ми трябва:
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Това е лагера ОТ шенкела, той струва 55 лв. / моя струваше толкова/ SNR , но съвета ми е вземи си цял шенкел втора употреба, писал съм главина но съм се объркал с шенкела, цялата простотия с вадене и набиване на преса не си струва разходите, а и новия лагер ще замине за 4-5 месеца. Просто няма смисъл.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Цял шенкел като вземе, ще трябва поне да отвори и опресни лубриканта вътре в лагера. Той е основната причина да се скапват. Аз не бих купувал шенкел заради един лагер. Смяната му не е нищо сложно. nikolce - пуснах ти лично съобщение

Коментар

S_BANKOV написа:
                            но съвета ми е вземи си цял шенкел втора употреба, цялата простотия с вадене и набиване на преса не си струва разходите, а и новия лагер ще замине за 4-5 месеца. Просто няма смисъл.
                            Toй си го има вече втора употреба, за какво му е още един! :D Демонтаж и монтаж на лагер е елементарна работа за човек с умения, а и цената за операцията не е висока. А ако купиш лагерите от специализиран магазин, а не от такъв за авточасти, цената е доста приятна.Отваряне за смазване е безпредметно, особено ваденето на главинката - почти сигугно прецакване на външната капсуловка поради разглобяването на лагера. Цели се вадеха на Ауди 80 В3 и В4.А новите лагери задължително се проверяват за смазка.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              .. само лагера е 50-55лв. ....
                              Да, ама ако е със стария АБС. А на колегата колата е 2000 г., т.е. новия лагер с магнитния семеринг. За моята Мареа беше 83 лв преди 2 г. марка SNR или нещо подобното
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

А защо си мисля че колата е без АБС и "обикновен" лагер ще му свърши работа просто да му добави хубава грес преди монтажа
                                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Working...
                                X