проблема е следният, счупил съм двете пружини като лявата е по-широка от дясната и опира в подкалника и тропаима ли разлика в пружините на ХГТ и обикновенно пунто - колата е 99годинаднес при смяната с нови се оказа че и новите са широки и те опират
Това е ПунтоМК2 и пружините са 3 вида твоите трябва да са от най големите сигурно не са същите или амортисьорите не са наред или гумите са големи не са каквито трябав
Колега, сложи си пружината под мишница и пообиколи магазините, ще останеш изненадан колко много близки до твоята пружина ще намериш. Пък като ти дойдат оригиналните си сложи тях като искаш, че с други сигурно на пунтьо муцунката му ще гледа в небето.... ПП. Първо влез в магазин за лада, че са по-евтини, може и в някоя морга да видиш.
Колега, сложи си пружината под мишница и пообиколи магазините, ще останеш изненадан колко много близки до твоята пружина ще намериш. Пък като ти дойдат оригиналните си сложи тях като искаш, че с други сигурно на пунтьо муцунката му ще гледа в небето.... ПП. Първо влез в магазин за лада, че са по-евтини, може и в някоя морга да видиш.
лада :D , това не бих го направил
Ако искаш, аз досега не съм видял или чул лада да счупи пружина. Имал съм лада и там едната предна пружина беше омекнала и цялата кола беше наклонена. Смених ги с нови, а на задните добавих половин пружина, който е имал лада знае, че отзад са много меки и газовата бутилка им идва тежичка. Мога да ти кажа, че тази лада никога при каквито и да е ями и подскоци не е удряла на тампони а и возеше много по-добре от братчето и фиат.
при положение че има оригинални защо да слагам ладови.... от трите възможни оригинални, моите се намериха в чужбинато другите 2 модела не стават а вие и лада намесихте П.С. не казвам че няма варянт да станат но няма смисъл при положение че има оригинални2П.С. сетих се за една друга тема в която спорехме за джанти, но там нямах избор
вчера пристигнаха пружините които бяха поръчани по рама, само че на кутиите пише че са за 1.2 16Vпоказаха ми поръчаните и такива от 1.9JTD и разликата е видима с просто окоИма ли вариант на 1.2 16 и 1.8 16 клапана пружините да са еднакви?дано да има че следващата седмица трябва да се монтират
видя се че тук помощ не може да се получи но ще споделя за другите които имат моя проблем че вече съм с пружинипоръчахме по рама а на кутиите пишеше че са за 1.2 16vтози път станаха така че спокойно мога да твърдя че 1.2 и 1.8 са с еднакви пружини
Не всеки кара подобен модел и пък сменя пружини за това никой не знае.Ама ако беше потърсил в интернет там има и пише .модификация 1.8/16V - 130 HGT 1.9DS - 60 1.9JTD - 80 1.9JTD - 85 1.9 JTD - 100 Име на продукта: Амортисьор преден Производител: COFAPОписание на продукта: И за Пунто 1.2 16v - SPORTINGКаталожен номер: GP32368Оригинален номер: 46749454, 46755678, 46749448Ако не е Спортинг за по малки демек е модификация 1.2/16V - 80 Производител: COFAPОписание на продукта: Газово масленКаталожен номер: GP27287Оригинален номер: 46749444, 46749450, 46755676 другия път смени магазина .
Коментар