и обезвъздушаването също.....и ще прегледат ексцентриците и правилното натягане на ръчнатаако се оправи следващата стъпка ще е смяна на предните дискове - ама това по-нататък
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рязко спиране от задни колела
Collapse
X
-
Още не съм сменил маркучите. Забелязах следното:1.Най-много блокират задните колела, когато колата е била паркирана. След това постепенон се оправят пир първите спирания, но не съвсем.2.Този проблем се задълбочи от една година насам и то се задълбочи постепенно.3.Преди малко пробвах ръзко спиране на сух асфалт - задните колелета спират много силно, АБС се включва за тях май само, и двете колелета спират равномерно отзад. Оставят диря на пътя - не много силна. Предните години като съм спирал почти нищо не оставяха след себе ис задните колелета.Има ли възможност да е следното:1.Да е повреден електронния блок, който управлява усилието на задните колела?2.Материала на накладките да не е добър и да блокират много лесно?Мисля си, че щом проблема се пооправя в движение и щом се е задълбочил през последната година, че е нещо от маркучите. Ама не съм сигурен.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Дано да не се развалят, но ако се наложи ще ги сменя.Сигурно спирачните маркучи се раздуват отвътре и това преци на управлението от елекронния блок. На това го отдавам аз.Вчера след якото разтриване на спирачките тази заран не ми блокираха колетата. След това пак се усещаше, че стягат повече отколкото трябва, то сутринта нямаше толкова силно блокиране.Сигурно вчера нещо маркучите са се разместили. Ще ги сменям понеделник или вторник и ще пиша.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
nedialk00
земи си ключе за спирачни тръбички такова рязано - петстен, ВД-40 и няма как да ги развалиш, мисля че беше 11 мм http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA...t:429,r:10,s:0
Коментар
-
Вчера смених маркучетата. Старите не бяха запушени.Тази заран задното колело не блокира вече. Спира доста по-балансирано между преден и заден мост. При много силно и рязко натискане чак тогава се включва АБС на задните колела. Сега и дирите по асфалта не са така плътни както преди.Ако нещо не се влоши мисля, че долу-горе се оправи, макар да ми се искаше още малко да беше охлабил задния мост.Мога да мацна малко грес ан задните накладки за намаляване на триенето - ама това засега няма да го правя.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
След смяната на маркучите в Понеделник имаше видимо подобрение от гледна точка ан по-плавно спиране, тогава веднага установих, че колелата при първоначално тръгване не блокират.След няколко дена каране колата започна да спира още по-плавно както беше преди година например. Сега съм доволен много!!!блягодаря за помоща на всички изразили мнение!!!!!!Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар