При леко натискане на спирачката задните колела затягат и често се включва АБС-а. Това се полечи след смяна на задните спирачни накладки.Има ли някаква регулировка на ръчната спирачка - ексцентрик, който трябва да се завърти при поставяне на нови накладки? Възможно ли е от това да ми блокират задните колелета?След тръгване, при няколко пъти рязко натискане на спирачката нещата се пооправят, но пак се усеща по-силно спиране от задните колелета. Преди смяната на задните накладки съм нямал този проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рязко спиране от задни колела
Collapse
X
-
Когато си слагал новите накладки е трябвало да прибереш максимално механизма за само регулиране на ръчната и като сложиш накладките и барабана чак тогава да опъваш ръчната и да регулираш ако трябва. Ако са биле разпънати на макс ексцентриците, не знам как си сложил барабана на новите накладки, или ако е станало то трябва да опират накладките и да затяга колелото или да грее след продължително каране. Сваляй барабана, прибирай ексцентрика и тогава връщаш отново барабана и регулираш ръчната. ПП. Не знам при фиата как е ексцентрика върти ли се или е някакъв друг механизъм. А и също така не си написал барабан или диск е отзад ама предполагам барабан.
-
nsn написа:като дигнеш задно колело на крик лесно ли се върти или задържа ако е лесно сменяваи предните маркучета(преди колко хил км си сменял предни накладки)Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
nedialk00
никви маркучета недей сменя, под маншона на ръчната има един болт с глава 13мм мисля че беше, от там ще отпуснеш малко ръчната, и трябва да се оправи, ако не се оправи, смъкваш бараваните и прибираш малко механизмите за саморегулиране на накладките ама от ръчната ще се опрай според мен
Коментар
-
alvanovo написа:защо ако си върти леко без да натискам спирачка ще сменям предните маркучи?преди около 15 хил смених предни накладкиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
nsn написа:100% предни маркучета(запушилиса се и при първото натискане на педала помпата не може да преодолее запушването)спри на леко изнанадолно натисни 7-8 пъти спирачките като пуснеш педала колата ще потегли сама след 2-3секунди защото маркучето задържа наляганетоуспехФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
но ако ще сменяш маркучета, сменяй всички заедно, щото ако смениш само едните ефекта ще е само да обърнеш проблема. Едва ли задните не са задръстени, поне малко, просто е по малко от предните.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:но ако ще сменяш маркучета, сменяй всички заедно, щото ако смениш само едните ефекта ще е само да обърнеш проблема. Едва ли задните не са задръстени, поне малко, просто е по малко от предните.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар