Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рязко спиране от задни колела

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рязко спиране от задни колела

При леко натискане на спирачката задните колела затягат и често се включва АБС-а. Това се полечи след смяна на задните спирачни накладки.Има ли някаква регулировка на ръчната спирачка - ексцентрик, който трябва да се завърти при поставяне на нови накладки? Възможно ли е от това да ми блокират задните колелета?След тръгване, при няколко пъти рязко натискане на спирачката нещата се пооправят, но пак се усеща по-силно спиране от задните колелета. Преди смяната на задните накладки съм нямал този проблем.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Когато си слагал новите накладки е трябвало да прибереш максимално механизма за само регулиране на ръчната и като сложиш накладките и барабана чак тогава да опъваш ръчната и да регулираш ако трябва. Ако са биле разпънати на макс ексцентриците, не знам как си сложил барабана на новите накладки, или ако е станало то трябва да опират накладките и да затяга колелото или да грее след продължително каране. Сваляй барабана, прибирай ексцентрика и тогава връщаш отново барабана и регулираш ръчната. ПП. Не знам при фиата как е ексцентрика върти ли се или е някакъв друг механизъм. А и също така не си написал барабан или диск е отзад ама предполагам барабан.

Коментар

Барабанна е. Сменяха ги в сервиз и незнам какво са направили. Дали може да еот материала на навите накладки, сега съм с ЛПР.

Коментар

като дигнеш задно колело на крик лесно ли се върти или задържа ако е лесно сменяваи предните маркучета(преди колко хил км си сменял предни накладки)
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
          ... маркучета(преди колко хил км си сменял предни накладки)
          маркучета +1Другия вариант е ако вдигаш ръчната да ти замръзва жилото.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

nsn написа:
            като дигнеш задно колело на крик лесно ли се върти или задържа ако е лесно сменяваи предните маркучета(преди колко хил км си сменял предни накладки)
            защо ако си върти леко без да натискам спирачка ще сменям предните маркучи?преди около 15 хил смених предни накладки

Коментар

никви маркучета недей сменя, под маншона на ръчната има един болт с глава 13мм мисля че беше, от там ще отпуснеш малко ръчната, и трябва да се оправи, ако не се оправи, смъкваш бараваните и прибираш малко механизмите за саморегулиране на накладките ама от ръчната ще се опрай според мен

Коментар

alvanovo написа:
                защо ако си върти леко без да натискам спирачка ще сменям предните маркучи?преди около 15 хил смених предни накладки
                Защото ако ти върти леко проблема не е в задните спирачки, и най вероято маркичите на предните са се затлачили, и при натискане та спичката усилието което флуида оказва е различно върху апаратите и задните хващат първи.

Коментар

Задните хващат при много леко натискане на спирачния педал. Толкова, че предните тъкмо леко са задействали. Като написна силно 1-2 пъти и се пооправят, но после като спра и угася колата, при следващото палене пак е така.

Коментар

100% предни маркучета(запушилиса се и при първото натискане на педала помпата не може да преодолее запушването)спри на леко изнанадолно натисни 7-8 пъти спирачките като пуснеш педала колата ще потегли сама след 2-3секунди защото маркучето задържа наляганетоуспех
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                      100% предни маркучета(запушилиса се и при първото натискане на педала помпата не може да преодолее запушването)спри на леко изнанадолно натисни 7-8 пъти спирачките като пуснеш педала колата ще потегли сама след 2-3секунди защото маркучето задържа наляганетоуспех
                      Като съпоставям поведението на колата през последната година си мисля, че има логика причината да е такава. Другата седмица смуням всички спирачни маркучи. Дали да не сменя и задните спирачни цилиндърчета?

Коментар

явно задните ти цилиндърчета работят перфектно щом блокират колелетата но ти решаваш
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

но ако ще сменяш маркучета, сменяй всички заедно, щото ако смениш само едните ефекта ще е само да обърнеш проблема. Едва ли задните не са задръстени, поне малко, просто е по малко от предните.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            но ако ще сменяш маркучета, сменяй всички заедно, щото ако смениш само едните ефекта ще е само да обърнеш проблема. Едва ли задните не са задръстени, поне малко, просто е по малко от предните.
                            вече купих 4 маркуча и ще сменя всички. дано да се оправи!!!!!!!!! защоно съм на кантар за тази работа, ама дано!!!

Коментар

И да обезвъдушиш добре

Коментар

Working...
                              X