Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос по окачването на Fiat Stilo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос по окачването на Fiat Stilo

Колеги при прегледа на спирачките вчера забелязах някои нови болежки по ходовата част. Интересуваме за конкретната част която съм снимал как се казва? Детайла цял ли се продава, смисъл това е нещо като носач предполагам с тампони и болтове. може ли само конкретните тампони да се сменят с нови или целия детайл , този Y образен елемент с този тампон трябва да го закупя нов. Понеже и от двете страни е скъсан. Предположение за цена и марка??? Мога ли да карам така или е опасно, защото нищо не ми трака все още и колата си е стабилна. Мога ли да се справя сам с ремонта или да ходя на сервиз че аман вече с тия майстори и пари. Ще очаквам вашите компетентни мнения :D
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
    Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
    Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
    Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
    ............

Текста на снимките, трябва с лупа да се чете.Как да е, това са тампоните на носача, ако са скъсани се сменят - 16-22лв/бр според марката.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Я да те питам професоре :D , тези тампони избиват ли се? Трябва ли да се смъкне целия носач? Мога ли да се справя сам с подръчни средства? Сори за текста към снимката преди да го кача си беше супер, ама за следващият път ще знам . Emzo ще те помоля ако можеш да ми обясниш кое как се прави и ако мога сам да се преборя
      ............

Коментар

Набиват се, но нямам аз условия и си тичкам в сервиз.Сваля се носача.Някой друг изчакай да се включи
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тези скъсани тампони ако карам така могат ли да доведат до неправлино исносване на гумите???
          ............

Коментар

аз имах същия проблем, но при мен носачите се бяха разхлопали вече. Та смениха ми носачите, по 120 лв. на носач, наи евтините, но не знам колко ще изкарат, вече минах 2000 км. и все още всичко е тип топ.
            Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Тези скъсани тампони ако карам така могат ли да доведат до неправлино исносване на гумите???да може, при мен така стана
              Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

vanyo_83 написа:
                Тези скъсани тампони ако карам така могат ли да доведат до неправлино исносване на гумите???да може, при мен така стана
                И как точно тези тампони ще повлияят на износването на гумите ?
                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Сега пак не разбрах ще заминат ли гумите опасно ли е щом са тръгнали тези тампони??? Могат ли да се сменят само тампоните или се сменя целия носач??? защото носача е здрав що да го сменям целия,ама ако няма шанс за ремонт ще го сменям кво да правя
                  ............

Коментар

Дали носача е здрав, ще разбереш с щанга, на око ... едва ли.Свале се носача и се сменя само тампона, но ако е шарнира е тръгнал - нов носач.После сигурно и реглаж ще трябва, ако сменяш носач/и
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А гумите ще заминат ли както казва колегата???
                      ............

Коментар

Не от разбити тампони на носач няма да имаш неравномерно износване на гумите,може да се смени само тампона,но както каза Емо се сваля целия носач и с подръчни средства малко трудно ще избиеш старите тампони и ще набиеш новите,не е трудно обаче май ще ти трябва преса за избиването им.
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

като се скъса напълно тампона калата при подаване на газ ще дърпа на едната страна при натискане на спирачките ще залита на другата страна и гумите почват да се износват неравномерноако си сменяваш сам тампоните си имат начин на монтиране(точка или триъгълник на тампона трябва да е на белега на носача обикноведно е една рязка)
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
                          X