Колеги при прегледа на спирачките вчера забелязах някои нови болежки по ходовата част. Интересуваме за конкретната част която съм снимал как се казва? Детайла цял ли се продава, смисъл това е нещо като носач предполагам с тампони и болтове. може ли само конкретните тампони да се сменят с нови или целия детайл , този Y образен елемент с този тампон трябва да го закупя нов. Понеже и от двете страни е скъсан. Предположение за цена и марка??? Мога ли да карам така или е опасно, защото нищо не ми трака все още и колата си е стабилна. Мога ли да се справя сам с ремонта или да ходя на сервиз че аман вече с тия майстори и пари. Ще очаквам вашите компетентни мнения :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос по окачването на Fiat Stilo
Collapse
X
-
Я да те питам професоре :D , тези тампони избиват ли се? Трябва ли да се смъкне целия носач? Мога ли да се справя сам с подръчни средства? Сори за текста към снимката преди да го кача си беше супер, ама за следващият път ще знам. Emzo ще те помоля ако можеш да ми обясниш кое как се прави и ако мога сам да се преборя
Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
Сега пак не разбрах ще заминат ли гумите опасно ли е щом са тръгнали тези тампони??? Могат ли да се сменят само тампоните или се сменя целия носач??? защото носача е здрав що да го сменям целия,ама ако няма шанс за ремонт ще го сменям кво да правяFiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
Не от разбити тампони на носач няма да имаш неравномерно износване на гумите,може да се смени само тампона,но както каза Емо се сваля целия носач и с подръчни средства малко трудно ще избиеш старите тампони и ще набиеш новите,не е трудно обаче май ще ти трябва преса за избиването им.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
като се скъса напълно тампона калата при подаване на газ ще дърпа на едната страна при натискане на спирачките ще залита на другата страна и гумите почват да се износват неравномерноако си сменяваш сам тампоните си имат начин на монтиране(точка или триъгълник на тампона трябва да е на белега на носача обикноведно е една рязка)Bravo 1.9d 97г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар