Продължава да ми работи ABS само на 3 колела.Предно ляво блокира.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ABS на Зета/Ulysse/ свети индикацията на таблото.
Collapse
X
-
slonikon написа:демек, като размени датчиците и започна да блокира другото колело? ми смени кабела и датчика и трябва да си готов.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз доколкото разбрах ти блокира ляво колело и дава грешка за датчика там.Разменяш местата на датчиците и започва да блокира дясно колело/поне от написаното така се разбира/!Така че проблема е единствено и само в датчика или по кабела му!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
S_BANKOV написа:А аз разбирам че дори и след смяната проблема остава в дясно колело. Затова се насочвам към клапанаTornado написа:Днес успях да премеря датчиците на задните колела и показаха стойности 1020-1030 когато врътката на уреда е на 2000 ома.Сега се опитвам да меря и предните не мога да разбера къде са съединени каблеите им с букса.Съмнявам се в проблемен преден ляв защото натиснах рязко като бях вкарал десните колела на песъклива настилка педала ми прерита ,но предно ляво колело блокира.Мненията ви ще ми бъдат от полза.Tornado написа:Днес направих проба на заледено и се оказа ,че АБС работи ,но проблема е ,че предно ляво колело блокира.Датчика му показва същите стойности като останалите.Проверил съм и разстоянието от магнитите до гривните.Tornado написа:Продължава да ми работи ABS само на 3 колела.Предно дясно блокира.LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Tornado написа:slonikon написа:демек, като размени датчиците и започна да блокира другото колело? ми смени кабела и датчика и трябва да си готов.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Уф и аз се омотах вече ляво ,дясно ,средно.Да го напиша отново - ляво колело блокира и след като му поставя датчика от дясното.Индикацията свети на таблото ,педала си рита и трите колела с изключение на предно ляво не се влачат.S_BANKOV написа:А клапана проверявал ли си го, да не да не отваря като хората?emzo написа:Провери окабеляването от датчика на въпросното колелото до централата на АБС-а.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Уф и аз се омотах вече ляво ,дясно ,средно.Да го напиша отново - ляво колело блокира и след като му поставя датчика от дясното.Индикацията свети на таблото ,педала си рита и трите колела с изключение на предно ляво не се влачат.emzo написа:Провери окабеляването от датчика на въпросното колелото до централата на АБС-а.LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Щом педала си рита, значи АБС-а работи, проблема не е в централата или в датчиците и инфото от него, търси механичен проблем при клапана. възможно е проблема да е и в маркуча на спирачката, ако има запушване няма да може да освобождава своевременно и цилиндърчето да продължава да държи налягането. Имай предвид че ако датчика е прекъснат или губи връзка централата с него ще ти свети освен АБС-а и лампата за ръчната. Ако имаш книжката за експлоатация на автомобила, там е описано при светването на лампата какви могат да се евентуалните проблеми, има и комбинации от лампи, така ще можеш да се ориантираш, какво да не пипаш. Огмедай и венеца на главината, поняга се получава бразда в средата по цялата дължина на акръжността и това също меже да доведе до проблем.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Щом педала си рита, значи АБС-а работи, проблема не е в централата или в датчиците и инфото от него, търси механичен проблем при клапана. възможно е проблема да е и в маркуча на спирачката, ако има запушване няма да може да освобождава своевременно и цилиндърчето да продължава да държи налягането.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Справих се с проблема засега и индикацията на таблото ми изгасна.Направих опити на хлъзгава настилка и всички колела си спират нормално като за кола със ABS.Причината се върти някъде около буксите на ЕКУ -то на ABS защото ги разкачих напръсках закачих и О чудо да видим до кога.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар