Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ABS на Зета/Ulysse/ свети индикацията на таблото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ABS на Зета/Ulysse/ свети индикацията на таблото.

Днес успях да премеря датчиците на задните колела и показаха стойности 1020-1030 когато врътката на уреда е на 2000 ома.Сега се опитвам да меря и предните не мога да разбера къде са съединени каблеите им с букса.Съмнявам се в проблемен преден ляв защото натиснах рязко като бях вкарал десните колела на песъклива настилка педала ми прерита ,но предно ляво колело блокира.Мненията ви ще ми бъдат от полза.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

предполагам че връзките ще са някъде горе по бомбета на коша както при бравата, то сега малко кофти времето, да смъкнеш гумата на проблемното колело и да проследиш кабела, може пък долу да е връзката, ама ме съмнява да са я сложили там, на задните къде бяха ?

Коментар

nedialk00 написа:
      предполагам че връзките ще са някъде горе по бомбета на коша както при бравата, то сега малко кофти времето, да смъкнеш гумата на проблемното колело и да проследиш кабела, може пък долу да е връзката, ама ме съмнява да са я сложили там, на задните къде бяха ?
      На задните са на разстояние около 40 см от колелото много добре защитени в кутийки закрепени на гредата на пода.Отпред не е на бомбетата защото абс е долу нискои пред предно ляво колело.

Коментар

На диагностика не може ли да се закачи, преди време с визата си бях правил тест на АБС на либрата.

Коментар

според мен и отпред ще са така в сряда го дават 10-11 градуса, утре 8-9, ако имаш време да свалиш колелото и ще го намериш

Коментар

Открих къде се присъединяват и измерих преден ляв.Стойностите му са добри като тези на задните 1020.Остава преден десен ,но ме съмнява ,че проблема ще е в релето за помпата както при Мареата макара двата блока да са различни по производител.

Коментар

дано да е като мареиски модул, че ако е тевес е една гадна електрона платка, и реле няма, аз моя го оправих, като минах 2 лоши връзки и тръгна

Коментар

nedialk00 написа:
                дано да е като мареиски модул, че ако е тевес е една гадна електрона платка, и реле няма, аз моя го оправих, като минах 2 лоши връзки и тръгна
                Разочарован съм ,че всички датчици са здрави уж и показват 1020.Сега ще трябва да се занимавам с електрониката на модула ,но преди това задължително диагностика да видим там какво ще изкочи.

Коментар

Днес направих проба на заледено и се оказа ,че АБС работи ,но проблема е ,че предно ляво колело блокира.Датчика му показва същите стойности като останалите.Проверил съм и разстоянието от магнитите до гривните.

Коментар

а гривната как е ?

Коментар

nedialk00 написа:
                      а гривната как е ?
                      Нищо и няма какво да и стане?

Коментар

Още не съм разменял местата на предните датчици ,но днес я закачих отново с визата за да видя какво ще покаже.Ето резултата по-долу от снимките.В петък пътувах от Варна до Казанлък и през по-голямата част от пътя индикацията не светеше.Ще разменя местата тези дни за да видя ще се премести ли грешката отдясно.
                        Прикачени файлове

Коментар

размени им местата, или измери направо на куплунга на АБС-а, че може кабелът да е прекъснал някъде по пътя. ако не - ще трябва да отвориш модула. аз си мисля и дали няма да дава същите грешки и ако се е запушила системата по някакъв начин, например стар маркуч, тръбичката на АБС-а или пък прахоляка да се е напъхал при цилиндърчето, и да не успява да освободи навреме накладката. що не вдигнеш на крик проблемното колело и да видиш дали се върти нормално, като пуснеш спирачката? така поне ще елиминираш маркуча и цилиндърчето.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Всичко се върти нормално.Първо ще направя теста с размяна на датчиците ляво -дясно.

Коментар

Днес промих спирачната система със ново спирачно масло и заредих с ново.Опитах дали ще проработи системата с датчик на Хол от Браво 1,4 ,но няма разлика индикацията си свети.В крайна сметка размених левия с десния датчик и като я закача на диагностиката ще видя дали грешката ще е отново в ляво или дясно колело.

Коментар

Working...
                              X