Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със Сити хидравлика при Пунто 2000г!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със Сити хидравлика при Пунто 2000г!

Здравейте. Имам 1 проблем. Карам Фиат Пунто 2000г 1.9 дизел - без турбо. От известно време се чува едно изпукване като потеглям на 1ва предавка или на задна. Изпуква много силно и го прави само при потегляне. Също така рано сутрин или като вляза в някоя дупка (Мила Родино) ми блокира хидравликата. Светва на таблото и волана става мн трвърд. Хидравликата ми е електрическа със Сити. На две степени Сити и нормална. Бях в няколко сервиза и навсякъде ми казват различно и различни цени. Затова предположих, че някой от вас ще има понятие от каде може да идва проблема. Благодаря ви предварително!

кола

Изпукването може да е от окачването /биалетки ,тампони например на щангата или на носача/ виж някъде луфтове друго няма кво да еа за хидравликата -моторче или датчик може диагностика да се направи отремонтирва се .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Проблем със Сити хидравлика при Пунто 2000г!

lyobg написа:
      ...като вляза в някоя дупка (Мила Родино) ми блокира хидравликата. Светва на таблото и волана става мн трвърд. ...
      Провери/почисти/натегни куплунзите на елктромотора на волана.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Re

Аз имам някакви предположения. Мисля, че е възможно да е от шарнира, защото като навия пълен ляв или десен без значение по рязко и пак блокира хидравликата. Възможно е двете неща да са свързани... Вие какво ще кажете?

Коментар

Re: Re

lyobg написа:
          Аз имам някакви предположения. Мисля, че е възможно да е от шарнира, защото като навия пълен ляв или десен без значение по рязко и пак блокира хидравликата. Възможно е двете неща да са свързани... Вие какво ще кажете?
          Провери си буксите и ги почисти.Имах подобен случей, в движение изведнъж ми затегна волана сякаш нещо го спря и прещрака след това стана тежък. Загасих колата запалих я на ново и всичко беше наред. Карах няколко дни всичко ОК, спрях колата на паркинг, паля я след 2 часа и волана го нямаше никакъв. Оказа се проблем в електрониката му.
          Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

ми тоз проблем го имам и аз от време на време ама най вече в студеното време
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Re

Да в студено време. Лятно време не се случва почти. И като загася колата и я запаля отново няма проблем. Но понякога се случва на завой като има дупка и ме притеснява, защото може да ме изиграе много лошо някъде.

Коментар

Колеги... Проверих тези неща които ми препоръчахте, но без резултат. Пак се получава и пукането и блокирването на волана. Остана вариант да ходя на диагностика и това е Благодаря все пак за съдействието!

Коментар

Working...
                X