Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане при натискане на спирачка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропане при натискане на спирачка

Здравейте!От известно време като натисна спирачка и се чува едно тропане от пред,а заедно със това тропане и самия педал на спирачката трепери със същия ритъм на тропането.От какво може да е това?

Крив спирачен диск.
    FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP

Коментар

Тук има описани подобни проблеми и решения.

Коментар

Благодаря!

Коментар

да не пускам нова тема - същата работа забелязах и при мен тия дни при 120-130. интересното е, че на 100-110 и надолу няма никакви проблеми. звука е като от помпата на абс-а, но по-глух и басов. дисковете и накладките ми са на около 5000. та въпроса е, има ли нещо което да погледна по тая предница, че откакто съм я взел колата само един маншон съм сменил?
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            да не пускам нова тема - същата работа забелязах и при мен тия дни при 120-130. интересното е, че на 100-110 и надолу няма никакви проблеми. звука е като от помпата на абс-а, но по-глух и басов. дисковете и накладките ми са на около 5000. та въпроса е, има ли нещо което да погледна по тая предница, че откакто съм я взел колата само един маншон съм сменил?
            Първо кажи каква марка са дисковете,понеже има случаи на дефектни такива,слагаш ги чисто нови,а те са криви.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

хабер си нямам - слагаха ми ги в сервиз...
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                ако остановиш че са ти криви дисквете и ако наистина са нови свали ги и върви при някой стругар да ти ги пристърже и си готов или си купи ниви ПАК КРИВИ!!!!!!!!
                STILO 1.9 JTD REMAP POWER---->Кen Block inside

Коментар

Долях малко спирачна течност и треперенето на педала изчезна.Не знам дали от това се оправи,но вече и спира добре.Мисля,че при мен не е било от крив спирачен диск,а и колата стоя дълго време без да я карам и до последно си спираше добре,така от седене едва ли може да се изкриви диск.

Коментар

От запушен маркуч или задържащо цилиндърче може да се получи. Течността в казанчето мътна ли е? Ако се размътва при натискане и отпускане на спирачката, значи е за смяна.

Коментар

Ами и без да натискам тя си седи наистина много мътна.Нищо чудно да е за смяна течността то аз от както съм я купил нищо не съм и доливал 3-4 години :D

Коментар

Аз залагам на криви дискове.
                        Поздрави! Димитър

Коментар

Аз бих пробвал първо да балансирам гумите, може и да има крива джанта!
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Възможно е но ако има крива джанта ще си тропа и без да натискаш спирачка.
                            Поздрави! Димитър

Коментар

именно. може би наистина е крив диск, ама колко е крив, щом си го показва чак над 120! и дали си струва да се пипа при това положение?
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                              X