Здравейте колеги! Удариха ми типака и намерих същият, но с 1.6 мотор моно инжекция.Въпроса ми е дали може да му сложа почти всичко от стария на новия, т.е. шарнири,стабилизираща щанга и т.н. понеже всичко е ново на няма и 1000км, а пък удара беше отзад и ми осукаха купето.Само за уточнение: (незнам коя година е другия фиат. Моя е 90г).Благодаря ви!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
окачване от типо 1.4 на типо 1.6
Collapse
X
-
може, само трябва да провериш шарнирите какъв диаметър са. По-старите май бяха 15м, по-нмовите 17 (или нещо такова). Ако има разлика - там е."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
Всичко става само може да има разлика там където спомена Synthy.Но пък от друга страна не пречи да смениш и шенкели, спирачки и всичко. Направо откачи магарето със всичко на едната кола и директно го монтирай на другата.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Еми значи сваляш всичко, барабар с шенкелите, и го слагаш на 1.6. Само си запази спирачките на 1.6, че те сигурно са по-силни от на 1.4."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Еми значи сваляш всичко, барабар с шенкелите, и го слагаш на 1.6. Само си запази спирачките на 1.6, че те сигурно са по-силни от на 1.4.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:Спирачките на 1.4 и 1.6 са същите 240 мм. са дисковете. Аз се чуда на моето 1.8 което е с 257 невентилирани дискове, дали мога да му сложа 257 само че вентилирани В смисъл дали трябва да се сменяват шенкелите ме интересува, апаратите е ясно че са други||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Frozenjack написа:А сега като се замислих може ли да сложа единия чифт дискове на задните и да махна "барабанките" или е много разправия съответно и много разходи?Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар