Здравейте колеги,имам лек проблем с бравата откакто я взех(около месец).При преминаване на неравности с ниска скорост и когато колата е празна нещо от към задния мост издава особен шум-нещо средно между пукане и цагърцане.За да опиша по-ясно нещата,ще сравня звукът с този който се чува когато надигате с крик задницата и колата е с леко вдигната ръчна-пук, пук ,нещо такова.Когато е натоварена отзад не се чува.Освен това при странично(аксиално) клатене на колата се чува също.Вчера я вдигах на канал и инспектирах отдолу нещата-нищо нередно на пръв поглед-няма омаслени амортисьори,колата не е "разкрачена" и тампоните даже изглеждат като нови...въобще всичко "свети" .Докато бях отдолу един приятел натискаше и клатеше колата-чува се някъде над резервоара ако не бъркам.Доколкото виждам там влиза стабилизиращата щанга....После ми се стори че е откъм амортисьорите,направо не зная,много е трудно да се определи,по тия железа шумовете се предават във всички посоки.Въпросното пукане се чува и в момента на повдигането на крик-въртя крика ,а онова ПУК-ПУК.Естествено ръчната е свалена,а онова пука все едно е вдигната.Очаквам конструктивни съвети и мнения.П.П:Задните амортисьори са сменяни скоро-личи си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от задния мост на Брава 1,2 16в-1998г
Collapse
X
-
първо си виж гумите отзад отдалеко и ако забележиш,чеса разкрачени,то това са лагерите на носачите.смяната е малко трудна защото в повечето случаи болтовете са спекли и не могат да се избият.за целта се маха резервоара,за да може да се чука.ремонтния комплект за двата носача струва около80лв.
Коментар
-
ivel написа:първо си виж гумите отзад отдалеко и ако забележиш,чеса разкрачени,то това са лагерите на носачите.смяната е малко трудна защото в повечето случаи болтовете са спекли и не могат да се избият.за целта се маха резервоара,за да може да се чука.ремонтния комплект за двата носача струва около80лв.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Снощи си идвам от работа и...същата работа-похлопва си при преминаване през неравности с ниска скорост.Взех жената да я закарам някъде и тя седна отзад.Минах по същата улица от където се върнах и със същата скорост.Няма хлоп,няма пук.Първият ми фиат-едно изгнило типо 1988г беше с разбити лагери на носачите и зная как трака,това е друго.И защо спира като се натовари колата минимално(жената не е 100 кила :D )Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
danimarea написа:Колега,при мен го има същия проблем и се оказа счупена пружина горе високо и не се вижда лесно.Качи я на подемник и ще ти е по-лесно да я видиш.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
nedialk00
Реклама
Collapse
Коментар