Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли решение на замръзващата ръчна или да се примирим.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Има ли решение на замръзващата ръчна или да се примирим.

KUM4o написа:
    Сега от както взе да пада по 0-та ,наблюдавам ефекта на замръзналата ръчна. Аз нея вдигам вечер и нямам проблем ,но някъде докъто съм с работещ мотор и ми потрябва за малко е скована здраво. Има ли разрешение на този всеобщ зимен проблем или да се примирим с този факт?
    Има разбира се. 1. Жилата - трябва да са добре уплътнени при ръчната и вообще където може да влезне вода. Да са обработени с правилните спрейове и смазки, за да не прониква вода.2. Накладките - наистина се случва да позалепват но не и сериозно. Ръчната си я вдигам винаги и не съм имал никога проблеми. Опъвам си я както трябва и не се притеснявам. Толкова голям конденз не се образува защото климатичните условия не позволяват толкова големи температурни разлики. А ако загреят по някаква причина, то ще се изпари влагата, нали така. Затова остава да вреди само влажният въздух и точно той е причината понякога леко да залепнат, но не и да не може да тръгнеш.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Жилата жилата, аз моите ги сменях точно поради тази причина(нацепено покритие), обаче след смяната им нямам тая ръчна която имах преди, да не кажа че никаква я няма...
      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
        Жилата жилата, аз моите ги сменях точно поради тази причина(нацепено покритие), обаче след смяната им нямам тая ръчна която имах преди, да не кажа че никаква я няма...
        Нали знаеш ,че ръчната трябва да си я регулираш. Реглажа става като натиснеш спирачката колкото можеш и в този момент 5-6 пъти дърпаш силно и докрай ръчната след това ще имаш поразяващо подобрение. На мен ми лови повече от дясно и се съмнявам ,че имам скъсано жило.
        FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Досега са минали много автомобили през ръцете ми и никога ама никога не съм имал проблем с ръчната. Ръчната я дърпам винаги, през всеки сезон.Това, че на някой му замръзват жилата..... си има проблем по спирачките :D

Коментар

Working...
          X