Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачки. Моля за помощ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със спирачки. Моля за помощ!

Здравейте!Случи ми се нещо много особено със спирачната система, посетих майстор, уж е оправена, но не напълно.Ето защо реших да ви разкажа от самото начало:Преди няколко дни, докато стоях в колата, която беше запалена, реших да натисна педала на спирачката и да се приготвя за потегляне. Когато го натиснах нещо много силно изпука и педала пропадна и стана мек, като този на газта. Съответно и колата спираше, само когато го натисна съвсем до края, с всичка сила. Леко се поклащаше на една страна при рязкото спиране и предполагам, че спирачките са работели на някоя от гумите, но на другите не.Както и да е, колата не ставаше за каране, закарах я на майстор.Смениха ми 4 накладки, маркуч (който се бил скъсал), добавиха и спирачната течност (явно изтекла след спукването на маркуча).Взех си колата, но уви пак не беше достатъчно твърд педала, спираше, но пак беше много мек и спирането беше трудно. Нещо тракаше, виеше. особено като давах на заден ход нещо дращеше по задните (или предните, не можах да преценя), тракаше, тропаше и така опираше, че чак колата подскочи при въртежа на гумите.Върнах се моментално и казаха след определено време, че проблемът бил от някакви пружини.Оправиха ги, педала стана почти нормален (но не много, пак го усещам, че е по мек и изпуска въздуха, тъкмо се напомпва и веднага спада леко). Майсторите ми обясниха, че има проблем със спирачната помпа, съветват ме да я сменя. Нещо при спукването на маркуча е станало и сега леко изпускала въздух (за това и педала е малко по-мек в началото).Това опасно ли е? Ще си остане така, малко по мек при това изпускане на въздух или в един момент, скоро, пак ще се счупи напълно? Колко би струвала тази спирачна помпа и наистина ли единственият начин за оправяне на този проблем е нейната напълна смяна? Проблемът е, че не помня точно какво ми обясниха за тази помпа.Колата е Punto MK2, 1.9 DЩе се радвам някой да ми помогне, защото, освен всичко останало, се притеснявам проблема да не се обади, докато пътувам на по-дълъг път.Благодаря!

кола

Колега да ти пратя една помпа и аз така уж била помпата а като е смених нищо друго се оказа маркучи бяха напукани -не спукани и отвора 1 мм а трябва да е 3мм и си ги смених и това е .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

накарай ги да ти обезвъздушат системата като хората или най-добре смени сервиза

Коментар

Значи смятате, че може да се оправи подобно нещо и без смяна на цялата помпа?

Коментар

Ако не стане с обезвъздушаване, нова помпа.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Не ходи повеце при този" майстор".
            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

coolboy написа:
              Значи смятате, че може да се оправи подобно нещо и без смяна на цялата помпа?
              Аз мисля, че майсторите ще се окажат прави. Как да тестваш помпата:1. Спираш колата, гасиш и я оставяш на скорост, не на ръчна.2. Натискаш педала на спирачката силно и постепенно. Продължаваш да натискаш и задържаш. Ако педала постепенно стигне до дъното си за нова помпа. Ако се спре в едно положение откъдето не мърда повече надолу, помпата все още работи.Най-странното е че майсторите те пускат няколко пъти от сервиза с неизправна система. Или претупват или не им пука какво ще се случи с теб. И вдата случая не е добре. Потърси друго място. Успех.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
              X