Здравейте!Случи ми се нещо много особено със спирачната система, посетих майстор, уж е оправена, но не напълно.Ето защо реших да ви разкажа от самото начало:Преди няколко дни, докато стоях в колата, която беше запалена, реших да натисна педала на спирачката и да се приготвя за потегляне. Когато го натиснах нещо много силно изпука и педала пропадна и стана мек, като този на газта. Съответно и колата спираше, само когато го натисна съвсем до края, с всичка сила. Леко се поклащаше на една страна при рязкото спиране и предполагам, че спирачките са работели на някоя от гумите, но на другите не.Както и да е, колата не ставаше за каране, закарах я на майстор.Смениха ми 4 накладки, маркуч (който се бил скъсал), добавиха и спирачната течност (явно изтекла след спукването на маркуча).Взех си колата, но уви пак не беше достатъчно твърд педала, спираше, но пак беше много мек и спирането беше трудно. Нещо тракаше, виеше. особено като давах на заден ход нещо дращеше по задните (или предните, не можах да преценя), тракаше, тропаше и така опираше, че чак колата подскочи при въртежа на гумите.Върнах се моментално и казаха след определено време, че проблемът бил от някакви пружини.Оправиха ги, педала стана почти нормален (но не много, пак го усещам, че е по мек и изпуска въздуха, тъкмо се напомпва и веднага спада леко). Майсторите ми обясниха, че има проблем със спирачната помпа, съветват ме да я сменя. Нещо при спукването на маркуча е станало и сега леко изпускала въздух (за това и педала е малко по-мек в началото).Това опасно ли е? Ще си остане така, малко по мек при това изпускане на въздух или в един момент, скоро, пак ще се счупи напълно? Колко би струвала тази спирачна помпа и наистина ли единственият начин за оправяне на този проблем е нейната напълна смяна? Проблемът е, че не помня точно какво ми обясниха за тази помпа.Колата е Punto MK2, 1.9 DЩе се радвам някой да ми помогне, защото, освен всичко останало, се притеснявам проблема да не се обади, докато пътувам на по-дълъг път.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачки. Моля за помощ!
Collapse
X
-
coolboy написа:Значи смятате, че може да се оправи подобно нещо и без смяна на цялата помпа?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар