pi4_s_bravo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подмяна на спирачките на 1.6 с такива от 1.8
Collapse
X
-
Така, докато стигна до спирачките, имам време за някои неща, и ми хрумна следната идея: да добавя ABS на колата, тъй като сега нямам. Обаче ми се иска да бъде от браво/брава, тъй като те имат EBD и липсва гадното кантарче, което както всички знаем е слабото място в спирачките на нашите коли. Доколкото знам, трябват ми главините от браво/брава, датчиците за ABS, централата с управляващият блок, може би помпата, и евентуално шенкелите със спирачните апарати за да има къде да се сложат датчиците. Нещо пропускам ли?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Така, докато стигна до спирачките, имам време за някои неща, и ми хрумна следната идея: да добавя ABS на колата, тъй като сега нямам. Обаче ми се иска да бъде от браво/брава, тъй като те имат EBD и липсва гадното кантарче, което както всички знаем е слабото място в спирачките на нашите коли. Доколкото знам, трябват ми главините от браво/брава, датчиците за ABS, централата с управляващият блок, може би помпата, и евентуално шенкелите със спирачните апарати за да има къде да се сложат датчиците. Нещо пропускам ли?Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
nedialk00
-
kaci написа:Synthy написа:.. и липсва гадното кантарче, което както всички знаем е слабото място в спирачките на нашите коли."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Според мен по-добре не се вкарвай в чак такива филми, щото ABS-a няма да ти даде кой знае какво! За тея апарати помпа по-голяма няма да ти трябва. Кантарчето си е супер стига да е регулирано правилно и да не карано със кофти(стара) спирачна течност. Тия по прегледите са "едно си баба знае, едно си баба бае". Моя е тип топ и при натоварване спирачките ми отзад са супер ама това не попречи при прегледа стойностите "да не са в нормата". За норма на голф ли, на жигула ли не разбрах обаче. Та така...||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
reter написа:pi4_s_bravo написа:При мене на Браво 1.6 , апаратите от 1.8 , и едни от 1.9 JTD станаха без никакво преправяне, сложих ги директно на мястото на старите без да сменям шенкели,карета и т.нФиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:reter написа:pi4_s_bravo написа:При мене на Браво 1.6 , апаратите от 1.8 , и едни от 1.9 JTD станаха без никакво преправяне, сложих ги директно на мястото на старите без да сменям шенкели,карета и т.нFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Аз се чудя защо ли се вкарвате в такива филми. Моите разсъждения са други и ако бъркам ме поправете. По принцип след като си смених дисковете и накладките колата си спира ОК (както и преди). Помислих какво може да подобря за да се подобри и спирането. Та след като натисна по рязко спирачката и колелата веднага блокират и се включва АБСа. Това ме води до лигичното заключение, че спирачките са достатъчно ефективно, а по-слабото място е сцеплението с асфалта! Та първото нещо което ще направя лятото е да си купя по-широки гуми от предписаните и съответно целта е подобрено сцепление. Естествено това ще води до по силно изхабяване на накадките но това е и целта все пак. Чак след това ако почнат много да згряват дисковете или накадките или почне да не ми достига свепление между тях ще мисля за други подобрения.п.с.към Synthy: до сега АБС-а ми е послужил по предназначение точно 2 пъти. Бях на гости в Люлин и има едно много гадно кръстовище в 3ти микрораьон и 2 зими подред е заледено без никакви видими симптоми и АБСа ме е спирал да не чукна колата отпред (не че съм спирал, а просто завивах рязко в страни и не поднесе). Макар, че като се замисля карам сравнително бавно и освен по една броня друго нямаше да ремонтираме (тука чукам на дърво да не се и налага в бъдеше). А ако в тази ситуация аз съм отпред а друг е отзад аз и 3 АБСа да сложа ефекта пак ще е никакъв. Та всичко това го пиша, за да ти кажа че не си загубил кой знае колко че нямаш АБС че чак да сед вкарваш във филми и за това Каране бавно му е майкатаФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
ogi28b написа:Вкарват се в такива филми, защото единият диск е дебел 11-12 мм, а другият - почти 20, освен това е вентилиран. Ако ти се наложи да спреш екстремно повече от веднъж за кратко време, дебелината на диска е от решаващо значение за прегряването на спирачките като цяло.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар