Събота съм на майстор и първо ще го накарам да види и евентуално обезвъздуши спирачките на всяко колело.: Аз специално имам съмнения в този майстор който ми смени барабанните накладки и едното цилиндърче преди 4месеца , от тогава като чели нещо не е както трябва,педала седеше по мек от преди но не си променя положението!! Спирачната течност ми е стара, на 3 и повече години , това може ли да е вероятна причина за проблема ми?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките
Collapse
X
-
nedialk00
-
Автомобила има ли АБС? Когато педала се "втвърди" ,как усещаш че спира колата, имам предвид дали спира равномерно или се усуква на страни?Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Колеги закарах си автомобила на майстор,причина за проблема се оказа че съм натягал прекалено много ръчната,а самите челюсти от натягането са се износили неравномерно и са образували ръба на барабана.Майсторчето ги нагласи и каза че ако имам проблеми трябва да вземем ръба на барабана на струг.Какво става,карам колата 3 дни педала на спирачката имаше по- голям ход, но не си променяше положението,днес изведнъж стана пак по-твърд,но без да потъва.Ходих до сервиза и ми каза,че най вероятно или челюстите са се напаснали или ако пак взме да си сменя положеието(да потъва и да се втвърдява) е хидравличната помпа,но каза че ако е от нея ще имам проблеми и с други неща свързани с нея.Също така я гледа за въздух,нямаше!!!
Коментар
-
nedialk00
олеле боже какъв е тоя типаж бе, каква хидрвлична помпа, тя няма нищо общо със спирачките, според мен както ти казах още в началото проблема ще е в спирачната помпа
Коментар
-
nedialk00
-
Няма логика да се дърви и да омеква педала от спирачната помпа, не карайте човека да дава грешни пари за нова помпа. При бензинов мотор положението на педала зависи от оборотите на мотора и положението на педала на газта и МПХ. За пробата, натискаш спирачката с левият крак, даваш газ и педала се повдига. Връщаш педала на газта и спирачката пропада.Внушението е голяма работа, да не си се вторачил в педала след проблема и да си мислиш, че имаш проблем. П.С така и аз от една тема се вкарах във филм, че имам проблем със спирачките. Един колега беше сменил половината спирачна уредба, накрая се оказа, че си е нормално.
Коментар
-
nedialk00
-
gi4eff написа:Колега случи ми се по нанадолнище,освободена от скорост (800 оборота) пускам се аз натискам педала един,два и на третия път омекна доста почети до доло като го натисна четърти или пети път се оправя.(това е примерна ситуация)Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар