Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Събота съм на майстор и първо ще го накарам да види и евентуално обезвъздуши спирачките на всяко колело.: Аз специално имам съмнения в този майстор който ми смени барабанните накладки и едното цилиндърче преди 4месеца , от тогава като чели нещо не е както трябва,педала седеше по мек от преди но не си променя положението!! Спирачната течност ми е стара, на 3 и повече години , това може ли да е вероятна причина за проблема ми?

Коментар

не, според мен ще излезе помпа ама да видим

Коментар

Автомобила има ли АБС? Когато педала се "втвърди" ,как усещаш че спира колата, имам предвид дали спира равномерно или се усуква на страни?
        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Равномерно си спира и е без АБС!!Просто много странна ситуация?

Коментар

Колеги закарах си автомобила на майстор,причина за проблема се оказа че съм натягал прекалено много ръчната,а самите челюсти от натягането са се износили неравномерно и са образували ръба на барабана.Майсторчето ги нагласи и каза че ако имам проблеми трябва да вземем ръба на барабана на струг.Какво става,карам колата 3 дни педала на спирачката имаше по- голям ход, но не си променяше положението,днес изведнъж стана пак по-твърд,но без да потъва.Ходих до сервиза и ми каза,че най вероятно или челюстите са се напаснали или ако пак взме да си сменя положеието(да потъва и да се втвърдява) е хидравличната помпа,но каза че ако е от нея ще имам проблеми и с други неща свързани с нея.Също така я гледа за въздух,нямаше!!!

Коментар

олеле боже какъв е тоя типаж бе, каква хидрвлична помпа, тя няма нищо общо със спирачките, според мен както ти казах още в началото проблема ще е в спирачната помпа

Коментар

Да де, под хидравлична помпа са имали напредвид спирачна такава. Но да не издребняваме!

Коментар

Точно,грешката е моя,спирачната помпа имаше предвид човека.Ситоацията пак е ссъщата колеги,педала потъва и след две,три припомпания се оправя,реших и вторник ще сменя помпата и спирачната течност та да видим дали ще има подобрение.

Коментар

ще се оправи, каква помпа ще слагаш

Коментар

Майстора гледа някакъв каталог и каза че имало три дадени за този модел(1.6,16в,103коня) от 60лв,70лв и 130лв,каза че трябвало да е свали за да види коя е,ама дано не е от 130лв,че ще го карам да слага старата.)

Коментар

Няма логика да се дърви и да омеква педала от спирачната помпа, не карайте човека да дава грешни пари за нова помпа. При бензинов мотор положението на педала зависи от оборотите на мотора и положението на педала на газта и МПХ. За пробата, натискаш спирачката с левият крак, даваш газ и педала се повдига. Връщаш педала на газта и спирачката пропада.Внушението е голяма работа, да не си се вторачил в педала след проблема и да си мислиш, че имаш проблем. П.С така и аз от една тема се вкарах във филм, че имам проблем със спирачките. Един колега беше сменил половината спирачна уредба, накрая се оказа, че си е нормално.

Коментар

Колега случи ми се по нанадолнище,освободена от скорост (800 оборота) пускам се аз натискам педала един,два и на третия път омекна доста почети до доло като го натисна четърти или пети път се оправя.(това е примерна ситуация)

Коментар

спирачна помпа 100%

Коментар

gi4eff написа:
                              Колега случи ми се по нанадолнище,освободена от скорост (800 оборота) пускам се аз натискам педала един,два и на третия път омекна доста почети до доло като го натисна четърти или пети път се оправя.(това е примерна ситуация)
                              Е това обяснение трябваше да еоще в първия пост на колегата. Тези номера и според мен само помпата може да ги пправи. Има голяма разлика, колега, между "педала омекава" и "педала потъва до долу".
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Е той "потъва",но пак спира само че педала отива доста по-надолу и тогава спира,а като го припомпя се сдървява.Вече изгубих представа в какво положение трябва да е нормално,вторник ще се разбере дано не се окаже само пари хвърлени на вятъра за помпа.)

Коментар

Working...
                                X