Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За смяна ли е този амортисьор?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За смяна ли е този амортисьор?

Здравейте,от както влязох зверски в една дупка(изкривих джанта и пръснах гумата),започна да се усеща тракане и да бие в волана,но само когато мина през неравност откъм лявото колело.Когато съм на гладък път всичко е перфектно,пробвал съм завои на ляво на дясно като слушам внимателно-никакво тракане или тропане.Само при малка дупка или неравност влиза твърдо и в последствие почва да се усеща и биене на волана.На място не се усеща луфт като въртя волана.Вдигнах въпросното колело на крик и направих няколко снимки.
    Прикачени файлове
    BRAVA EL 1.6 16V 103к. от 96г.

За боклука е този амортисьор (поне от това което се вижда на снимките).

Коментар

биенето е от джанта. А амортисьора май е изпуснал, не виждам добре това масло ли е?
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
        биенето е от джанта. А амортисьора май е изпуснал, не виждам добре това масло ли е?
        Джантата след срещата с дупката я изправиха и балансираха с новата гума.Въпроса е само от изтървалия амортисьор ли е това биене на волана след като мина през малка неравност,тогава имам чувството че гумата почва да играе ляво-дясно,но на място няма луфт във волана като въртя.Като беше вдигната на крик също не играеше на никъде колелото.Ще сменя амортисьорите,но дали няма и друго за смяна

Коментар

На последната снимка малко странно свършва предния мост - там, късето се захваща тапона на носача. Изглежда като пекършено.
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Амортисьора е изпуснал и то не от удара. Маслото е излизало още преди това, като се съди по налепената кал по пружината. Така, че два нови предни няма да са излишни. Биенето обаче няма да е от него според мен. Виж шарнира и кормилините накрайници.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Forsaken написа:
              На последната снимка малко странно свършва предния мост - там, късето се захваща тапона на носача. Изглежда като пекършено.
              Аз го гледам няколко пъти и се чудя аз ли нещо не виждам.... Ама щом и ти си го видял и ти се струва странно, значи май наистина нещо не е наред

Коментар

ogi28b написа:
                Forsaken написа:
                Аз го гледам няколко пъти и се чудя аз ли нещо не виждам.... Ама щом и ти си го видял и ти се струва странно, значи май наистина нещо не е наред
                Да наистина, там изглежда липсва нещо от моста.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ето това място ме съмнява!
                  Прикачени файлове
                  Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Така де, за тая "пукнатина" иде реч. Чакаме авторът да каже какво е положението?

Коментар

Много ЛОШО То се вижда и така, но все пак трябва да видим по-качествена снимка, за да е 100% сигурно, но и според мен си е скъсан предния мост - "магарето". Колега Milen H, препоръчвам ти да не караш така дори и до сервиз. Шанса да ти падне носача и да стане голяма беля е ОГРОМЕН.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                        Много ЛОШО То се вижда и така, но все пак трябва да видим по-качествена снимка, за да е 100% сигурно, но и според мен си е скъсан предния мост - "магарето". Колега Milen H, препоръчвам ти да не караш така дори и до сервиз. Шанса да ти падне носача и да стане голяма беля е ОГРОМЕН.
                        Ще я вдигна днес пак на крик и ще огледам това място.Въобще не ми направи впечатление предния път като я вдигах.Ще щракна и някоя снимка на това място.Благодаря за мненията.

Коментар

тва не е било дупка направо си е било трап.... щом да строшиш магарето
                          Haters Gonna Hate

Коментар

Току що огледах въпросното място,но невидях нещо счупено.Ето и снимки.
                            Прикачени файлове

Коментар

нищо му няма; смеянй амортисиорите и газ междудругото си провери маслото в скоростната кутия защото така като гледам си позагубил и от него, сигурно ще иска доливане

Коментар

Working...
                              X