Колата е Браво 1.6, 97-ма година, без ABS.Гумите са 195/50/15, поизносени, отпред Kumho, а отзад Barum.Когато скоча на педала на сух път, колата спира на място и не мърда, само гумите суркат,но тая вечер (на мокро) като скочих на педала, колата се занесе.Имал съм и други подобни случаи миналата година на мокро, дори съм се въртял при рязко спиране със скорост 50 км.Барабани и дискове не ми греят и колата оставя равномерни дири по асфалта.Проблемът според вас в гумите ли е, в отсъствието на ABS ли е или в спирачната система ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за спирачките на Браво
Collapse
X
-
nedialk00
нормално е като скочиш на спирачките на хлъзгав път с износени гуми особено(даже и да не са износени пак) да почва да се сюрка колата като няма абс нищо ти няма на колата
-
При мене като дойде от Италия си беше с кофти настроени спирачки на задния мост- от кантарчето беше пуснато повече на задните спирачки и като натисна рязко блокираха задните ,а така лесно се завърташе при наклон. Ако и при колегата първо блокират задните може да си регулира усилието на задния мост ,за да си няма неприятности.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Ти пак си я карай, НО отиди в някой пункт за ГТП, качи колата на валяците и там ще ти кажат как се разпределя спирачното усилие: преден-заден мост, леви и десни колела. И това което те съветва pi4_s_bravo е най-разумно ако се установи,че задните спирачки спират повече от необходимото.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Когато в Турция минавах на преглед с другата ми кола (Рено Сценик), ми казаха, че допускат разлики в спирачното усилие между ляво и дясно колело на всеки мост до 4%...Отиди на едни барабани за проверка на спирачките и ще видиш къде е проблема...И се надявам, че гумите са ти еднакви и еднакво износени...Защото ако са различни, това занасяне може да е и от тях...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
Колега, ще ти го опиша с две думи : На техническия преглед като я качих на валяците - перфектна, почти никаква разлика в усилието ляво - дясно колело. Зимата в снега, АБС-а даде грешка ( за щастие единичен случай ) и реших да експериментирам как спира без АБС. Е, започна да се завърта, и то при скорост около 20 км/ч . Гуми -4 еднакви. С работещ АБС спира без абсолютно никакво поднасяне дори и на лед като стъкло.Причините за поднасяне на хлъзгав път без АБС ( при положение че на сух няма поднасяне) са предимно от задкормилното устройство и по-малко от това,че пътя не е еднакво хлъзгав под 4-те колела. Помага и разположението на товара в автомобила.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Според мен да. Все пак е мокро и хлъзгаво, затова дори има знак "Хлъзгав участък от пътя" който освен за сняг и лед важи и при дъжд. Мокрия път е хлъзгав, но както казах не равномерно, а според зависи от мнго фактори. Ако на сух асфалт като скочиш на спирачката, оставяш еднакви следи от двете страни, значи са ти добре спирачките. На сухо поднася ли ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
кантар заден мост
Колеги, задните ми спирачки въобще не ги усещам да спират. Днес ходих на майстор и той ми каза че като натисна спирачка /колата в покой / и пружината на кантарчето се разтяга. Така ли трябва да прави или не. Колата съм я натоварвал с бая килограми отзад и никакво усещане че държат. На ГТП като минавам ми казват добре е ама колко е добре нали гледат да ти вземат парите. АБС имам но не работи. Изгорял ми е мотора така казаха на диагностика а и датчика повреден. отремонтиран датчик но мотора пак не бачка. Съмнява ме че цилиндърчетата са ми леко клиясали и не държат както трябва. Кантарчето как се регулира и какво трябва да прави то?Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар