Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с ABS на Марея.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с ABS на Марея.

Колеги отдавна исках да пиша за проблема но не ми оставаше време а и проблема беше от време на време и не ме дразнеше,но сега е постоянно и не се издържа.При запалване на колата ABS си светва и угасва заедно с ръчната-чека минава и при запалване отново светват за малко и угасват!Лятото можеше и дакарам 500км,може и 500м и светваха отново при което ABS системата отказваше да работи!На диагностика излизаше грешка С 1121 за релето.От месец се случва и друго-при даване на контакт ръчната угасва и остава да свети само ABS без ръчната,при стартирането на автомобила и минаванена 5-6 и тя угасва.Прилагам и грешките които записва колатаАко някой има идеи да сподели преди да предприемам нещо.Интересува ме дали има някоя букса или връзка от която може да е проблема.ABS е лукас.Благодарности на Еmzo,че се бях оплел с програмата!
    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

http://dox.bg/files/dw?a=7942d7a975h...w?a=ef33bd4ff8 http://dox.bg/files/dw?a=39ebf35749 http://dox.bg/files/dw?a=15b3a547bb
    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

късметлия си с лукас-а, сваляй еку-то и сменяй релето

Коментар

http://www.fiatforum.com/bravo-brava...tral-unit.html действай

Коментар

Релето ясно ами другите грешки

Коментар

грешките са твърде много, за да са истински. за мен "ниско напрежение" е основната. най-добре откачи куплунга към АБС-а и измери захранването на еку-то, съпротивленията на кабелите и пр. описание на пиновете трябва да има в аутодатата. ако не ти е читаво захранването може да ти показва всякакви идиотщини. също и при замасяване някъде.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Re: Проблеми с ABS на Марея.

kimirai написа:
              При запалване на колата ABS си светва и угасва заедно с ръчната-чека минава и при запалване отново светват за малко и угасват!Лятото можеше и дакарам 500км,може и 500м и светваха отново при което ABS системата отказваше да работи!
              След като провериш, почистиш и стегнеш всички кабели към АБС-блока, провери и почисти клемите на акумулатора. Провери състоянието му. Ниско напрежение е една от основните причини за изключване на АБС. Ако при палене паднеш под 10 В - АБС изключва. Затова ти светват двете лампи отново, след като са изгаснали. Причина за оставане на светеща АБС лампа е прекалено ниско напрежение докато си на котнакт. Провери също зареждането на алтернатора.

Коментар

това за динамото е добра идея. акумулаторът едва ли, освен ако не е толкова смазан, че да дърпа целия ток от динамото.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ще я закача да видя с Фес-а колко зарежда,но съм убеден че всичко си е ток,скоро гледах и тези параметри!

Коментар

сменяй релето и няма да имаш проблеми

Коментар

Преди да почна да разкачам искам да попитам за да сваля блока трябва ли да откачам целият АВС,че идеята да обезвъздушавам след това не ме привлича.АВС ми е ЕВС 430-той от капсулованият ли е.Абе имаше някъде тема за него но не я намирам.

Коментар

не разкачаи нищо с повече сръчност се сваля без откачане на тръбите.
                        Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                        Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

marea-ta написа:
                          не разкачаи нищо с повече сръчност се сваля без откачане на тръбите.
                          Блaгодaря,товa трябвaше дa Чуя

Коментар

Здравейте. И аз имам подобен проблем, но не съм ходил на диагностика. Не знам обаче дали ABS - а ми е същия! т.е Лукас 430 който уж се разглобява лесно. Може ли някой да приложи снимки или линк към подобна тема за да видя къде са релетата? Благодаря.П.С вече се оправих - и впрочем не е Лукас.

Коментар

Времето хубаво-ден за ремонти.Вече махнах блока за управление- Интересува ме мога ли така да карам 2-3 дена.Нещо ще пречи ли на тези електромагнити.Колегата gamma да сподели ако може той какво реле сложи.Започва гадната част с рязането.
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X