Колеги отдавна исках да пиша за проблема но не ми оставаше време а и проблема беше от време на време и не ме дразнеше,но сега е постоянно и не се издържа.При запалване на колата ABS си светва и угасва заедно с ръчната-чека минава и при запалване отново светват за малко и угасват!Лятото можеше и дакарам 500км,може и 500м и светваха отново при което ABS системата отказваше да работи!На диагностика излизаше грешка С 1121 за релето.От месец се случва и друго-при даване на контакт ръчната угасва и остава да свети само ABS без ръчната,при стартирането на автомобила и минаванена 5-6 и тя угасва.Прилагам и грешките които записва колатаАко някой има идеи да сподели преди да предприемам нещо.Интересува ме дали има някоя букса или връзка от която може да е проблема.ABS е лукас.Благодарности на Еmzo,че се бях оплел с програмата!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с ABS на Марея.
Collapse
X
-
nedialk00
-
nedialk00
-
грешките са твърде много, за да са истински. за мен "ниско напрежение" е основната. най-добре откачи куплунга към АБС-а и измери захранването на еку-то, съпротивленията на кабелите и пр. описание на пиновете трябва да има в аутодатата. ако не ти е читаво захранването може да ти показва всякакви идиотщини. също и при замасяване някъде.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Re: Проблеми с ABS на Марея.
kimirai написа:При запалване на колата ABS си светва и угасва заедно с ръчната-чека минава и при запалване отново светват за малко и угасват!Лятото можеше и дакарам 500км,може и 500м и светваха отново при което ABS системата отказваше да работи!
Коментар
-
nedialk00
-
Преди да почна да разкачам искам да попитам за да сваля блока трябва ли да откачам целият АВС,че идеята да обезвъздушавам след това не ме привлича.АВС ми е ЕВС 430-той от капсулованият ли е.Абе имаше някъде тема за него но не я намирам.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Здравейте. И аз имам подобен проблем, но не съм ходил на диагностика. Не знам обаче дали ABS - а ми е същия! т.е Лукас 430 който уж се разглобява лесно. Може ли някой да приложи снимки или линк към подобна тема за да видя къде са релетата? Благодаря.П.С вече се оправих - и впрочем не е Лукас.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар