Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на АБС тевес

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

моята платка е АТЕ.. аз днес я затворих и си я сложих пак на мястото, просто по платката нямаше и следа от лоши спойки или нагорояло, просто тази моята не подлежи на ремонт май май, а при мен свети САМО лампичката на абс-а(махнах бушона на абс-а и тогава светна и индикацията за ръчната тоест че ЕБД не работи), и почвам да си мисля че релето на абс-а при мен се намериа на друго място като сглобих всичко, давах на контакт 1 път гаснеше абс-а , 2 пъти не гаснеше после пак гаснеше.. абе луда работа

Коментар

Bravo_Service_Manual_Part_1 страница 456, никакво реле няма в този модул на моя абс.... излишно съм го свалял... има някакъв бушон 10А който не мога да разбера къде е от картинките, а релетата който бях качил на снимка май са за абс-а...,
      Прикачени файлове

Коментар

ще помоля някой да погледне 462 страница и да ми каже къде да търся този бушон 10А

Коментар

четох пак, проблема идва или от ниско напрежение (утре пак ще меря), или от този бушон, или от реле което незнам къде да търся

Коментар

С VISA та можеш да накараш това реле да ’цъка’(може да пускаш разни тестове на какво ли не) и ако работи да го откриеш на слух(при мен цъка но контактите му са износени това е проблема). Поне аз така съм правил за много неща.
            ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
            Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

ще търся утре, аз знам къде е бушончето 10 ампера което е описано в мануала, там има и 3 релета при него и явно едно от тях или всички са за абс-а, но абс тевес мк/20 в централата си няма абсолютно никакви релета - факт нямаше абсолютно нищо нагоряло по платката беше си перфекта просто, проблема е в реле или бушон или ниско напрежениеЕТО и пръвсоните релета, там край тях е и бушончето 10 ампера
              Прикачени файлове

Коментар

така, релетата не са за АБС-а, но бушончето е; направих някой интересни замервания.. прикачвам снимки - на снимка 1 напрежение на акумулатора 11.87 волта;на снимка 2 напрежение до силовия бушон 60 ампера на абс-а 10.52 волта - вече има загуба от 1.35 волта, на снимка 3 въпросното бушонче 10 ампера, на снимка 4 напрежение до въпросното бушонче - 9.27 волта..., направих и проба, ако е махнато бушончето 10 ампера до този 60 амперовия няма напрежение..
                Прикачени файлове

Коментар

проблема с абс-а явно е от загуба на напрежение, но къде се губи, дали е от някаква лоша маса и къде да я търся

Коментар

Защо не опиташ с читав акумулатор.Тези 11,87 волта хич не са добре.Гъстотата на електролита мерена ли е?
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

и аз това мисля да направя, да си взема нов акумулатор, миналата зима палеше доста на кантар, тая зима вече няма да има вътък :D ще поогледам за маса някоя да зачистя въпреки че почти всички съм ги чистил но има няколко който не съм

Коментар

nedialk00 написа:
                        направих и проба, ако е махнато бушончето 10 ампера до този 60 амперовия няма напрежение..
                        тва е много странно. просто се обезмисля 60А бушон. личи ли да е преправяна тази инсталация нещо?
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ами сякаш при този 10 амперовия бушон отиват 4-5 кабелчета, а накрая в бушончето влизат само 2 кабелчета, трябва да разнищя и да видя какво става там, но едва ли е препрравяно, понеже и по сервизно ръководство този бушон 10 ампера си е там по-късно ще опитам на запален мотор какво напрежение стига до тия бушони, понеже замерванията до сега бяха само на контакт

Коментар

после ще търся и тази маса за абс-а, която е на снимката по-долу, почти съм убеден че проблема ще е там, страницата е 199 от браво/а мануал 2.пдф
                            Прикачени файлове

Коментар

днес намерих 2те маси на абс-а, зачистих ги въпреки че бяха в много добро състояние, замерих напрежението до бушоните при изгасена кола, и всичко беше нормално 12 волта колкото имаше и на акумулатора, след това запалих колата махнах големия 60 амперов бушон ии 6 волта замерих там, на 10 амперовия имаше 10 волта ; след това откачих буксата на абс-а от еку-то му, и напрежението до въпросните бушони изчезна.. абе кво да ви кажа загубена работа засега съм се отказал да ровичкам повече, но може би проблема си е в централата на абс-а

Коментар

днес минах 40 км градско, не е светвал

Коментар

Working...
                                X