Днес с колегата slonikon направихме диагностика на моя абс, и се оказа, че релетата не работят нещо, въпреки че свети само лампичката на абс-а, тази за ръчната не свети; та той ми каза че имало начин платката на абс-а да се извади без да се разиват тръбчитките на абс-а (после незнам как ще се обезвъздушава); значи такива реленца продават ли се и лесно ли се намират ? мен ме съмнява че са се прецакали заради тъпото клапанче за задната чистачка, което като се пробие и почва да оводнява точно там край платката на абс-а...; някой някакви насоки да ми даде ? видях някаква тема но там доколото видях става въпрос за абс Лукас
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на АБС тевес
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
май тая беше темата: http://www.fiatforum.com/bravo-brava...val.htmlвиж второто мнение. няма снимки, но е ясно обяснено как се прави и какво ти трябва.браво 1,6/90 - 09 г.
-
nedialk00
така днес след борба с абс-а свалих частта с платката без да махам целия абс от колата(не съм развивал тръбичките), едното реле е дало фира няма съпротивление на крачетата, но сега се чудя как да отворя тая пластмаса, че да изкарам платката и да видя за какво става въпрос..прикачвам и снимки, отзад пише АТЕ контролер; ако го реша с ножовка ще срежа и тия металните водачи на болтовете с който се закрпея платката към корпуса на абс-а, върху тях имаше някакви зегерки, махнах ги но не се разделя на две части тач черна пущина Айде някой който го е правил да даде малко акъл
Коментар
-
Отваря се с много зор, търпение и постоянство. Ето какво представлява сглобката м/у капака и основата на кутията.Аз използвах макетно ножче, ножовка и няколко отвертки. После сглобяването е зависи от фантазията ти. Аз използвах някакъв силикон да уплътня и свински опашки (май, вече не помня). Колегата Торнадо също е правил тази операция, дано поне той има някакви снимки.Прикачени файловеStop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
nedialk00
дето се вика... стигнах до под кривата круша от тук нататък някой някакви идей какво да правя ето и тука някви обяснения ама... http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=72655
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00
от другата страна.. може и там да са тия реленца, но онзи абс от темата е друг, а тази платка невиждам как мога да я извадя и да видя от другата страна
Коментар
-
nedialk00 написа:от другата страна.. може и там да са тия реленца, но онзи абс от темата е друг, а тази платка невиждам как мога да я извадя и да видя от другата странаMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
nedialk00
колеги това е абс лукас, моят е тевес, и е по различно, незнам как да махна тази платка да видя какво има отдолу...
Коментар
-
nedialk00
сега пак гледах, то просто под тая платка няма как да има нещо друго.. смисъл такъв няма къде да се събере просто няма място отдолу има някакви си кръгли джидавки
Коментар
-
nedialk00
Коментар
-
nedialk00
незнам, накъде да режа повече, търсих търсих във форума до сега нищо не намерих има само за абс Лукас, а на този моя реленцата трябва да са някакви супер миниатюрни ако трябва да режа от тук нанатък още мисля да си сглобя колата без да слагам този модул и да карам така, докато намеря решение или работещ модул..
Коментар
-
nedialk00 написа:незнам, накъде да режа повече, търсих търсих във форума до сега нищо не намерих има само за абс Лукас, а на този моя реленцата трябва да са някакви супер миниатюрни ако трябва да режа от тук нанатък още мисля да си сглобя колата без да слагам този модул и да карам така, докато намеря решение или работещ модул..Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар