Колата е Мареа, бензинова, комби. Предстои ми смяна на лагерите на задните носачи. Горе долу ми е ясно какво трябва да се прави, но все пак ако някой се е сблъскал с този проблем бих бил благодарен ако сподели своя опит. Предложения от сорта на "смени целия мост" нещо не ме блазнят. Мисля да си карам колата и искам всичко да е изрядно. Освен свалянето на аморитсьора, спирачните маркучи и жилото на ръчната спитачка какво друго трябва да се свали. Лагерите с преса ли се избиват и набиват? Трябва ли да разглоби целия спирачен апарат или може и така да се работи по носача? Благодаря за отговорите предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лагери на задните носачи
Collapse
X
-
В интерес на истината доста теми прегледах, но без голям успех. Забелязах, че повечето колеги сменят направо целия мост с такъв от купе (ако не се лъжа) или със същия но със здрави лагери. На мен ми се искада да сменя само лагерите и да знам че са здрави. Гледах и в ЕПЕР, но няма подробни снимки, които да ми свършат работа.
Коментар
-
лагери на задни носачи
Болтовете на задните носачи се избиват много трудно на място.Няма достатъчно пространство за да удряш с чука.Пробвах варианта без да се сваля моста,но не се получи. Моста е на 4 болта. Трябва да се свали резервоара , гърнетата се откачат от тампоните да увиснат надолу,свалят се барабаните и се откачат жилата и спирачните тръбички,след това сваляш моста от болтовете и сменяш ремонтния к-т.Трябват подходящи инструменти за избиване на черупките на лагерите от носача.Преса за набиването не е нужна,става с чука и старата черупка на лагера .Маренго 1.9Jtd-110 2002
Коментар
-
Общо взето е така с изключение на това че няма нужда да се свалят барабаните, а само трябва да се откачат спирачните тръбички и жилата!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
О повярвай.. свалянето на моста е по-лесна работа отколкото ремонта на тези лагери!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Здравей колега , аз си сменях моите лагери за задните носачи без да свалям моста , и болтовете си излязоха съвсем нормално , като се има предвид че поне 3 години не бяха сменяни. Така че опитай без да сваляш моста може да имаш късмет , и новите лагери ги вземи SKF и слагай повечко грес .темпра 1,9тд
Коментар
-
Stoynev85 написа:zim написа:Колега, ако не те затруднява, като решиш да сменяш тези лагери, запиши номерата им.Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
-
zim написа:Stoynev85 написа:zim написа:Колега, ако не те затруднява, като решиш да сменяш тези лагери, запиши номерата им.НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
Валентино_88 написа:zim написа:Stoynev85 написа:zim написа:Колега, ако не те затруднява, като решиш да сменяш тези лагери, запиши номерата им.Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар