Колеги когато си карам кочинката (Фиат Браво 1.4) ми свирят накладките особено когато завивам наляво и от на ляво предно колело. Когато натисна спирачката спира да свири. Карам ли направо понякога просвирва понякога не. Давайте идеи. Гледахая майстори гледах я и аз, но всичко е поставено както трябва. Да отбележа накладките са 70% и неможе да се каже че от износване свирят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свирене на накладките!!!
Collapse
X
-
Свиренето не е от феродото. Прискърцва, между буталото и металната част на накладката, от вибрации. Хубавите накладки имат залепени подложки там, точно заради този проблем. За да се пребориш с него, може да пробваш следните неща.1. Почистване на водачите и подмяна на смазката вътре. Медна или силиконова.2. С медна паста се мажат металните части на накладките. Там където опират в спирачният апарат и буталцето. 3. Накладките трябва да се движат леко в леглата си. Не да са хлабави и да тропат. Но небива да ти се налага да използваш отверка например за да ги извадиш. Трябва да става на ръка.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
е сега се зачетах, и се оказа че и аз имам същия проблем. Тамън мислех да свалям колелата да гледам имам ли накрладки и колко са ми дебели дисковете отпред. Проблема ми се появи това лято преди 2 месеца иначе от повече от 2 години от както я имам колата не го е правила. Ще пробвам да почистя и да видим какъв ще е ефектът.но май така ил ииначе ще провера дебелината ан дисковете че нито накладки съм сменял нито дискове, нищо чудно да изкомбинирам ремонта Мерси за съвета.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
мойто е едно по скоро свирене. При ниски скорости се чува и задължително при карана кола поне 15 минути. демек загряли дискове и накладки. като е студена не се чува и съответно при високи скорости също не се чува.Утре ще гледам, тамън и дебелната на дисковете ще прверя че ме съмняват вече. 30000 я карам аз и не са смянни нито накладки нито дискове, а накладките ги гледам всяка пролет и есен като сменам гумите колко живот имат и не мърдат мрасниците. А колата си спирааа...Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:мойто е едно по скоро свирене. При ниски скорости се чува и задължително при карана кола поне 15 минути. демек загряли дискове и накладки. като е студена не се чува и съответно при високи скорости също не се чува.Утре ще гледам, тамън и дебелната на дисковете ще прверя че ме съмняват вече. 30000 я карам аз и не са смянни нито накладки нито дискове, а накладките ги гледам всяка пролет и есен като сменам гумите колко живот имат и не мърдат мрасниците. А колата си спирааа...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Накладките МОГАТ да износват диска, стига да са от достатъчно калпава смес, също така накладките си свирят и от кофти феродо противно на някои мнения че феродото не свирело а от контакта на гърба на накладката с буталото. При мене едни Текстар си просвирваха именно откъм страната където правят контакт с диска , от едни Галфер пък ми тресеше педала като натисна, сякаш имах криви дискове. Сега като ги смених с Феродо (високите класове обаче) ще видим как са нещата.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Аз съм със спортни дискове и при мен свирене няма.Но в чуждите сайтове твърдят че свиренето идва основно от 2 причини1.Резонанс между накладката и апарата и свирукане от праха попаднал там - това се получава само при много леки натискания на спирачката,при смачкване свирукане обикновено няма.2.Опечена накладка - става като огледало и започва да свири като се понагрее.От това застрахование май няма - аз лично съм си палил накладки , но спортния диск изяжда запеклата се повърхност на накладката.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
мда аз май съм за нови дискове, накладките имат 4-5 мм а някои даже и малко повече но дисковете са 9,2 и 9,5. Някой знае ли колко беше минимума 8 или 9мм?да знам колко да бързам с новите п.с.и последно да не спамя повече на колегата темата: кои бихте препоръчали: GRAF, STEINHOF или SENTECH. не съм ги чувал но като цени ме устройват.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Ewing написа:мда аз май съм за нови дискове, накладките имат 4-5 мм а някои даже и малко повече но дисковете са 9,2 и 9,5. Някой знае ли колко беше минимума 8 или 9мм?да знам колко да бързам с новите п.с.и последно да не спамя повече на колегата темата: кои бихте препоръчали: GRAF, STEINHOF или SENTECH. не съм ги чувал но като цени ме устройват.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
мда такива и взех, един коелга ми предложи да проверя и в една друга фирма но там ценичките бяха по солидни на другите марки и при положение, че не карам екстремно не видях смисъла да давам повече кеш. Иначе проблемът при мен за свиренето се оказа зацапани водачи с прахуляк и това което остава от накладките и не отваряха хубаво. След почистване всичко е ОК и вече съм с нови дискове и накладки....съответно следващите 200-300 км съм и без спирачкиФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар