Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надеждни ли са спирачките на вашият автомобил ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    За едни спирачки гумите са от голямо значение. Когато купих Либрата, гумите бяха прилични, натискаш по сериозно спирачката и АБС-а започва да тропа Аз си зададох същият въпрос " зимата к’во прайм " Покарах я още 3месеца с тези гуми и отидох да си купя зимните. След монтажа реших да тествам спирането, е все едно нямах АБС. Само забива предницата и спира, нито тропа нито нищо, само спира :D П.С за да не тропа АБС-а не изключвайте от скорост и не натискайте съединителя, докато не спрете напълно Много хора не го знаят това и при екстремно спиране...... натискат съединителя и
    защо? Аиде за изключването от скорост иди-дори, свързано е соборотите и вакуум помпата, ама съединителя защо?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Така е, на сухо не знам дали ще се осети, но на сняг и лед веднага се усеща.Натискаш спирачката и автомобила започва да спира, натиснеш ли съединителя или да изключиш от скорост, АБС-а започва да тропа и спирачният път се удължава. Това естествено е при по екстремно спиране.

Коментар

Вчера сложихме предни дискове и накладки-Текстар....старите накладки бяха Галфер.Супер спиране до сега...Сега ще видим текстара как ще се представи..Впрочем не мога да разбера дисковете дали са боядсани или подцинковани.....И има ли проблем ако са боядисани!?
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

на Либрата спирачките станаха нещо страшно Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 Смених спирачната течност и най-вече обезвъздуших, че преди това е имало въздух, а е и с 4 нови диска и всички накладки, тъкмо чувам стоп машинката как цъква, че включва стоповете, натискам още няма и половин сантим и на всички колела почва да тропа абс, направо се плаша как хваща на 1 см натиснат педала все едно едно със всички сила съм се отпуснал. Проверил съм и всички вакуумни връзки от помпата, както съм смазал всички водачи. Вече са надеждни.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Е то трябва мигновено да се усети щом като всичко ти е ново
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

i4kin написа:
              Вчера сложихме предни дискове и накладки-Текстар....старите накладки бяха Галфер.Супер спиране до сега...Сега ще видим текстара как ще се представи..Впрочем не мога да разбера дисковете дали са боядсани или подцинковани.....И има ли проблем ако са боядисани!?
              Спирачните повърхности на дисковете трябвада са полирани. Боядисване и поцинковане само на играчките
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

С либрата първите три дни беше нещо страшно при маневра, докато свикна с педала. А дискове не съм сменял а не са от най гладките.

Коментар

Working...
                X