На мен ми е интересно, тези които са отговорили с Да, и ползват някакви си феродота, стейнхофи, симери и др. такива, по какъв ли начин ще отговорят след като сложат нещо "по-марково" ?В спирачната система винаги има какво да се желае и дано да не се налага да се изпробват.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Надеждни ли са спирачките на вашият автомобил ?
Collapse
X
-
ogi28b написа:На мен не ми става ясно от последните няколко поста - защо няма нито един автомобил с барабанни спирачки отпред. Не съм се замислял по въпроса. Защо тежките и мощни коли не са с барабанни спирачки отзад? За моите спирачки - смятам, че са надеждни. Ако не мислех така - просто ще направя всичко възможно да променя нещата. Затова ми се струва много странно, че има хора, които не са сигурни в спирачките си, но все пак си карат колите.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:ogi28b написа:На мен не ми става ясно от последните няколко поста - защо няма нито един автомобил с барабанни спирачки отпред. Не съм се замислял по въпроса. Защо тежките и мощни коли не са с барабанни спирачки отзад? За моите спирачки - смятам, че са надеждни. Ако не мислех така - просто ще направя всичко възможно да променя нещата. Затова ми се струва много странно, че има хора, които не са сигурни в спирачките си, но все пак си карат колите.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
ogi28b написа:Аз, въобще нямам представа на камионите какви са им спирачките... .Може би е свързано с площта на спиращите части и отделяната топлина? То и камион с бензинов двигател не съм виждал, ама това е друга тема...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ogi28b написа:На мен не ми става ясно от последните няколко поста - защо няма нито един автомобил с барабанни спирачки отпред.
Коментар
-
Барабана не е по надежден от дисковата спирачка. Почти всички нови камиони се правят с дискови спирачки.С дискова спирачка може да се контролира много по точно спирачното усилие, докато барабана направо блокира.При намокряне на дискова спирачка, почти веднага изчезват проблемите след натискането на спирачният педал, докато при барана няма спиране Има още много предимства и няма смисъл да се изреждат. Сами виждате, че от барабан всичко минава на диск, дори и на велосипеда съм с дискови спирачки
Коментар
-
ogi28b написа:Добре, защо не се използва по-надеждната и сигурна технология на барабаните, ами се слагат дискове и накладки, изобщо?
Коментар
-
emzo написа:На мен ми е интересно, тези които са отговорили с Да, и ползват някакви си феродота, стейнхофи, симери и др. такива, по какъв ли начин ще отговорят след като сложат нещо "по-марково" ?В спирачната система винаги има какво да се желае и дано да не се налага да се изпробват.
Коментар
-
Едно лично мое мнение - ако спирачките "коват" с леко натискане на педала, зимата к’во прайм ? Ще карараме само на ABS ли ? Ако пък трябва да "чупиш" педала от натискане, лятото си е.... майката - няма спиране. Караме серийни автомобили тип "туристически" и е най добре спирачките да са подходящи за всякакви природни условия, особено за страните в нашия климатичен пояс. Мойте не коват като кацне муха на педала, но и не необходимоа да прилагам сериозно усилие, "за да ме скастри ABS-а". Затова смятам че спирачките на колата ми са добри и надеждни. И са се доказали не веднъж, с едно изключение - като не ги натиснахОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
За едни спирачки гумите са от голямо значение. Когато купих Либрата, гумите бяха прилични, натискаш по сериозно спирачката и АБС-а започва да тропа Аз си зададох същият въпрос " зимата к’во прайм " Покарах я още 3месеца с тези гуми и отидох да си купя зимните. След монтажа реших да тествам спирането, е все едно нямах АБС. Само забива предницата и спира, нито тропа нито нищо, само спира :D П.С за да не тропа АБС-а не изключвайте от скорост и не натискайте съединителя, докато не спрете напълно Много хора не го знаят това и при екстремно спиране...... натискат съединителя и
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар