Анкетата е с цел да се разбере какво е мнението на колегите от форума за спирачките на моделите на ФИАТ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Надеждни ли са спирачките на вашият автомобил ?
Collapse
X
-
аз съм много доволен от спирачките на фиатчето. даже година и половина карах без ЕБД и единствения проблем беше, че бързо се изтъркаха предните накладки. иначе спираше разкошно, без занасяне настрани и прочие простотии. не съм инвестирал много в тях - 2 смени на предни накладки и една смяна на спирачна течност за 3 години и 40 000 км.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Гласувах с НЕ, защото за момента не ми харесват как спират (за фиат купе 1.8 става въпрос). Но следващата събота ми предстой да сменям задните дискове и накладки. Купил съм си разни спреиове и грес за водачите на апаратите и спирачна течност да почиствам, смазвам и сменям .... Надявам се да има осезаемо подобрение, защото в момента задните освен да ми задържат леко апаратите и да цвили на умрело като загреят друго не правят. А само едно въпросче: дали някой знае колко спирачна течност събира цялата система ?!
Коментар
-
Който си потдържа спирачната система с качествени части и консумативи ще има спирачки, който слага боклуци- няма да има. Според мен (Браво, Брава) имат перфектни спирачки, особено ако отзад е диск, и ABS-а си реагира съвсем адекватноFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Доволен съм от спирачките и на двете ми Браво-та макар че на JTD-то ми предстои смяна на задни накладки и спирачната течност пак спира по-добре в сравнение с доста други модели автомобили.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
и бравото и либра спират добре, но със сигурност знам, че на бравоот не са надеждни, защото тръбичките гният. И на лубрата предполагам, времето ще покаже. Така спирачките ви хич не са надеждни, фиат е единствената марка, за която съм чул да й гният спирачните тръбички. Имал съм 3 фиата + 1 на баща ми:- с уното 2 пъти ми отказваха спирачките, 1 път изпусна помпата от сефте и 1 път се прокъса тръбичка от ауспуха- темпрата само 1 път ми отказаха, изгнила тръбичка- бравото, 1 път ми отказаха заради скъсан спирачен маркуч от верига зимата.. Скоро ще прегледам и сменя тръгналите тръбички, защото вече ми е ясно какво следва- на баща ми кромата при мен 1 път отказаха и 1 път при него.Да не им вярвате много на спирачките де....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
За гниенето на тръбичките - зависи от къде идва колата ако е от скандинавието какво очаквате -купето поцинковано и гние всичко друго. На опела не гният тръбите щото купето изгнива преди това. Ако някои не вярва ще му покажа тръбите на моята кола (на която поиска от трите) да види дали има макари и теоритичен шанс да изгние тръба на спирачките.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар