колеги, скоро ще слагам нови накладки отпред, но преди да ги сложа мисля че трябва да взема някакви ремонти комплекти за спирачните апарати за да ги рециклирам, понеже, забелязах че на предно ляво колело накладката която е от външната страна на диска е по-износена отколкото тази на дясното колело, и понякога когато ударя спирачки с по-висока скорост има едно леко занасяне на дясно; та ако някой е имал подобен проблем как го е решил ? някакво раздвижване ли да им направя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ремонт на предни спирачни апарати
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
nedialk00
спирачните маркучи със сигурност ще ги сменям и тях, понеже и мен ме съмнява че може да е от тях, а колата си спира и с лявото колело, като ходих на преглед имаше разлика в спирачното усилие на предно ляво и предно дясно - ясно защо а тия маншони на буталата влизат ли в ремонтния комплект, и какво точно влиза, направо да взимам и два ремонтни комплекта ?
Коментар
-
nedialk00 написа:спирачните маркучи със сигурност ще ги сменям и тях, понеже и мен ме съмнява че може да е от тях, а колата си спира и с лявото колело, като ходих на преглед имаше разлика в спирачното усилие на предно ляво и предно дясно - ясно защо а тия маншони на буталата влизат ли в ремонтния комплект, и какво точно влиза, направо да взимам и два ремонтни комплекта ?
Коментар
-
Нови маркучета си сложи.Вътре в маркуча с течение на времето се получава разлагане.Вземи си ремонтен комплект гумички.Разглоби апарата,почисти го.Гумичката на буталцето се слага лесно като се понамаже с грес и НЕ се изполва права отвертка.Водачите ако не ти се сменят ги почисти,почисти и втулките в които лягат.Там намажи с високотемпературна грес.Сглоби всичко и си свиркай.Виж си тампоните на носачите,ако е разбит от едната страна примерно задният,при спиране се получава изместване и дърпа на съответната страна.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
nedialk00
-
не сменяй нищо профилактично, ни водачи, ни маншончета, само спир маркучи, защото тея ментаци ги правят от локум. А водачите не би следвало да грипират, моите са на 14 год и не са никога грипирали, фатката е като сваляш да ги почистиш и сложиш грес и никога няма да грипират.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
нищо няма да сменям, водачите ще ги смажа ще раздвижа хубаво, нови спирачни маркучи и трябва да е ок всичко а носачите са ми перфектни, предните няма никакъв проблем с тампоните им, сменям си маншоните на шарнирите като се скъсат и носач не съм сменял още, а задните нищо не съм пипал по тях, гумите ми не са разкрачени, оглеждал съм ги няма нищо скъсано там
Коментар
-
pecata написа:Нови маркучета си сложи.Вътре в маркуча с течение на времето се получава разлагане.Вземи си ремонтен комплект гумички.Разглоби апарата,почисти го.Гумичката на буталцето се слага лесно като се понамаже с грес и НЕ се изполва права отвертка.Водачите ако не ти се сменят ги почисти,почисти и втулките в които лягат.Там намажи с високотемпературна грес.Сглоби всичко и си свиркай.Виж си тампоните на носачите,ако е разбит от едната страна примерно задният,при спиране се получава изместване и дърпа на съответната страна.
Коментар
-
kluchar написа:Е това /Маншонче за буталото уплътнение/ако знаете как се сменя без да се повреди нищо евалапо добре от друга кола втора употреба едва ли да има ефект от смяна на тези маншончета по добре смяна на водача.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар