колеги, как се вади датчика точно.. за предните става въпрос, той се държи на шестограмче и влиза в главината, веднъж бях развил шестограмчето и го напъвах ама не помръдна и милиметър да не би с отверка отдолу край зъбния венец да се натиска и така да излиза ? и доколкото си спомням сякаш е капсулован датчика един вид няма купулунг който да извадя и да пръсна с контактния спрей; и ако може някой да ми каже къде пише модела на абс-а, ако трябва утре ще разглабям да достигна до корпуса му да видя какъв точно е, понеже държа абс-а да работи задължително и ще го оправя !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с абс
Collapse
X
-
nedialk00
-
сигурно го пише на АБС-а, но няма как да го прочетеш, щото е заврян много криво. според аутодатата твоят трябва да е споменатия тевес, затова и се почувствах компетентен да ти пиша в темата. единственият сигурен начин да разбереш е с диагностичен софтуер. датчика аз го издърпах, като го поразклатих здраво. пробвай да подпъхнеш отверката откъм планката на шестограма, недей откъм зъбният венец, защото ДАТЧИКА отгоре май е някакъв графит, или поне така си спомням, че изглеждаше. кабелът наистина е капсулован и съпротивлението му трябва да е каквото е написал колегата зин, но аз на моите мерих всякакви идиотщини от 700 до 2100 ома, а нямам проблеми. може и от мултицета да е, но след година и кусур четене по темата из целия нет, подозрително много мултицети не мерят както трябва .браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
nedialk00
http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.html колеги с това нещо за 40 лв мога ли да си правя диагностика на абс-а и на айрбег-а с фиат екускана, уж пише че може и се поддържа, но някой опитвал ли е ? и къде е тази букса обд16 край таблото с бушоните ли ?
Коментар
-
nedialk00 написа:http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.html колеги с това нещо за 40 лв мога ли да си правя диагностика на абс-а и на айрбег-а с фиат екускана, уж пише че може и се поддържа, но някой опитвал ли е ? и къде е тази букса обд16 край таблото с бушоните ли ?Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
-
nedialk00
ама моята е 98ма и няма да стане, просто няма вход за кабела, а уж пише че подържа абс и айрбег за моята, а те са на различни букси и изобщо нямам такава обща букса никъде
Коментар
-
да, ти нямаш обща - имаш отделни букси с по три дупки. то и аз нямам обща, че даже не знам и къде е тая на аирбег-а. на сайта на екускан-а - в "how to use it" е описано как се прави номера с отделните букси. номерът е, че дупките всъщност са две - k-line и маса, а третата е висяща. затова моето решение за преходник беше доста по-просто от предложеното там - просто запоих едно кабелче на крачето за k-line и едно на крачето за маса на ОБД куплунга, и си мушкам другите им краища в куплунга с трите дупки. за моят абс и моят двигател работи перфектно.иначе куплунга за диагностика на абс-а при теб трябва да е в двигателния отсек, закачен в една капачка отстрани за пластмасовият капак на бушоните точно над самият абс. там, дето ти писах, че е скрита буксата на левият преден датчик на абс-а.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
nedialk00
знам я къде е за абс-а, мерси за инфото, ще си взема кабел, днес замерих датчиците ето и показанията:заден ляв - 1.13 на 20ком 01.1 на 200 комзаден десен -1.16 на 20ком 01.1 на 200компреден ляв - 1.13 на 20ком 01.1 на 200компреден десен -1.14 на 20 ком 01.1 на 200 компроблема е някъде другаде доколото разбрах нормата е от 1000 до 1200 омаднес лампичката цял ден свети не е гаснала изобщо
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00
-
slonikon написа:тевес-а си има ЕБД и не виждам що ще го изключват. аз мисля, че ако ти светват и двете лампички, като дадеш на контакт при спусната ръчна, и после угасват, то имаш ЕБД. може някой колега, който има абс, но няма ЕБД да каже дали си мисля правилно.
Коментар
-
nedialk00
сега ще видя светва ли като дам на контакт ръчната, и ще пиша, поръчах си кабел за диагностика от ебау за 8 долара, като дойде ще направя диагностика и ще кажа какво е излязло, днес имах абс през повечето време http://cgi.ebay.com/USB-OBD-II-2-KKL...item2311858326 ето ако някой колега иска евтин кабел
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар