Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с абс

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги, как се вади датчика точно.. за предните става въпрос, той се държи на шестограмче и влиза в главината, веднъж бях развил шестограмчето и го напъвах ама не помръдна и милиметър да не би с отверка отдолу край зъбния венец да се натиска и така да излиза ? и доколкото си спомням сякаш е капсулован датчика един вид няма купулунг който да извадя и да пръсна с контактния спрей; и ако може някой да ми каже къде пише модела на абс-а, ако трябва утре ще разглабям да достигна до корпуса му да видя какъв точно е, понеже държа абс-а да работи задължително и ще го оправя !

Коментар

Re: проблем с абс

nedialk00 написа:
      колеги, преди 1 години точно по това време ми светна абс-а...
      Направи диагностика и виж каква грешка е записана.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

сигурно го пише на АБС-а, но няма как да го прочетеш, щото е заврян много криво. според аутодатата твоят трябва да е споменатия тевес, затова и се почувствах компетентен да ти пиша в темата. единственият сигурен начин да разбереш е с диагностичен софтуер. датчика аз го издърпах, като го поразклатих здраво. пробвай да подпъхнеш отверката откъм планката на шестограма, недей откъм зъбният венец, защото ДАТЧИКА отгоре май е някакъв графит, или поне така си спомням, че изглеждаше. кабелът наистина е капсулован и съпротивлението му трябва да е каквото е написал колегата зин, но аз на моите мерих всякакви идиотщини от 700 до 2100 ома, а нямам проблеми. може и от мултицета да е, но след година и кусур четене по темата из целия нет, подозрително много мултицети не мерят както трябва .
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.html колеги с това нещо за 40 лв мога ли да си правя диагностика на абс-а и на айрбег-а с фиат екускана, уж пише че може и се поддържа, но някой опитвал ли е ? и къде е тази букса обд16 край таблото с бушоните ли ?

Коментар

nedialk00 написа:
            http://www.sklad66.com/cms/FiatECUScan-KKL.html колеги с това нещо за 40 лв мога ли да си правя диагностика на абс-а и на айрбег-а с фиат екускана, уж пише че може и се поддържа, но някой опитвал ли е ? и къде е тази букса обд16 край таблото с бушоните ли ?
            Аз ползвам такъв, макар и купен от друго място на половин цена, и върши чудесна работа. ЕКУ и АБС ги чете без проблеми, еърбега не съм го пробвал.
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

ама моята е 98ма и няма да стане, просто няма вход за кабела, а уж пише че подържа абс и айрбег за моята, а те са на различни букси и изобщо нямам такава обща букса никъде

Коментар

да, ти нямаш обща - имаш отделни букси с по три дупки. то и аз нямам обща, че даже не знам и къде е тая на аирбег-а. на сайта на екускан-а - в "how to use it" е описано как се прави номера с отделните букси. номерът е, че дупките всъщност са две - k-line и маса, а третата е висяща. затова моето решение за преходник беше доста по-просто от предложеното там - просто запоих едно кабелче на крачето за k-line и едно на крачето за маса на ОБД куплунга, и си мушкам другите им краища в куплунга с трите дупки. за моят абс и моят двигател работи перфектно.иначе куплунга за диагностика на абс-а при теб трябва да е в двигателния отсек, закачен в една капачка отстрани за пластмасовият капак на бушоните точно над самият абс. там, дето ти писах, че е скрита буксата на левият преден датчик на абс-а.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

знам я къде е за абс-а, мерси за инфото, ще си взема кабел, днес замерих датчиците ето и показанията:заден ляв - 1.13 на 20ком 01.1 на 200 комзаден десен -1.16 на 20ком 01.1 на 200компреден ляв - 1.13 на 20ком 01.1 на 200компреден десен -1.14 на 20 ком 01.1 на 200 компроблема е някъде другаде доколото разбрах нормата е от 1000 до 1200 омаднес лампичката цял ден свети не е гаснала изобщо

Коментар

как ги мерите тия стойности, то сега ще излезе, че само аз не знам как да меря с мултицет но иначе резултатът е очаквания - просто ще трябва да свалиш датчик и да го почистиш от мръсотията. ама точно кой от тях - диагностиката ще си каже.успех!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

а може ли да е от някакво реле в самата централа на абс-а ?

Коментар

о да, може! е тогава вече си в приключение. но наистина е малко вероятно, защото в този случай нямаше да ти работи EBD-то и щяха да светят и двете лампи - абс+ръчна спирачка.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

аз ЕБД нямам или поне така си мисля

Коментар

тевес-а си има ЕБД и не виждам що ще го изключват. аз мисля, че ако ти светват и двете лампички, като дадеш на контакт при спусната ръчна, и после угасват, то имаш ЕБД. може някой колега, който има абс, но няма ЕБД да каже дали си мисля правилно.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                              тевес-а си има ЕБД и не виждам що ще го изключват. аз мисля, че ако ти светват и двете лампички, като дадеш на контакт при спусната ръчна, и после угасват, то имаш ЕБД. може някой колега, който има абс, но няма ЕБД да каже дали си мисля правилно.
                              Правилно си мислиш, ръчната светва контролно, само ако АБС има разпределение на усилието. Иначе не светва при контакт.

Коментар

сега ще видя светва ли като дам на контакт ръчната, и ще пиша, поръчах си кабел за диагностика от ебау за 8 долара, като дойде ще направя диагностика и ще кажа какво е излязло, днес имах абс през повечето време http://cgi.ebay.com/USB-OBD-II-2-KKL...item2311858326 ето ако някой колега иска евтин кабел

Коментар

Working...
                                X