Преди два месеца смених задните спирачни накладки. Мисалото лято смених и предните накладки. И двете са марка ЛПР.Но след смяна на задните челюсти, сега колата спира доста рязко при леко натискане а спирачния педал. Като ги сменяха ми бяха казали, че и дрете спирачни цилиндърчета отзад са били блокирали с по едното буталце. Сега са раздвижени и явно работят добре.Но ми се струва, че колата спира доста рязко.На какво може да се дължи? Или бъркам в усещането, защото реди явно не са работили всички накладки при задните спирачки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рязко спиране при леко натискане на спирачния педал
Collapse
X
-
///// написа:Коронния номер на клиентите с фиати да ми кажат "Ми, майсторе, колата спира много"! (това им е оплакването) Представи си, ако беше с четири дискови спирачки, както аз. Едвам, едвам "ближа" педала с крака иначе ще захапя волана.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Във всеки ГТП пункт, срещу 5-10лв, ще ти проверят спирачните усилия. Важното е да са еднакви две по две, а задните да са по-слаби от предните. Това е ако искаш да си убеден в спирачната си система. Другото е усещания, а те са субективни. Ако стенда е добър мерят на него и дали колелото ти задържа или не. Дори сцеплението на гумите мерят. Мери се и времето за задействане.Лично аз мисля, че е въпрос на навици, но спирачката не трябва да е супер чувствителна нито много ленива. Така се управлява трудно и изморително.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
След основната профилактика на задните спирачки при мен забелязвам и друг момент. Отзад смених накладки и барабани, почистих си механизмите, сложих ги правилно, че единият беше обърнат на обратно, регулирах си и ръчната. Сега всичко е супер.Тъй като нямам т.нар. "кантар" на задният мост както беше на Бравата всичко до колкото знам се управлява от блока на АБС-а. Забелязал съм, че ако натисна по-рязко спирачката видимо се усеща как спирачното усилие към задният мост е по-голямо, педала става по-твърд и понякога примерно на пясък се задейства и АБС-а.Интересно ми е как "разбира" колата че ще се спира по-екстремно и как прави разпределението на спирачното усилие като не знае колко е натоварен задният мост и също при коли без АБС винаги ли има кантар на моста?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Интересно ми е как "разбира" колата че ще се спира по-екстремно и как прави разпределението на спирачното усилие като не знае колко е натоварен задният мост и също при коли без АБС винаги ли има кантар на моста?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
според упътването на бравата си е доста фино регулирането и стъпките са доста повече от 2 - 7-8 някъде. във всеки случай е много по-близо до идеалното от кантара. прави го, като сравнява скоростта на движение на предните и задните колела, посредством сензорите на абс-а, и регулира натоварването, според данните.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
alvanovo написа:Мареа 1.8 безин 1999г скантар ли е или с електронно управление на спирачното усилие в задния мост?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар