Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SIDEM , SWAG или OCAP - какво бихте избрали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SIDEM , SWAG или OCAP - какво бихте избрали

трябва да сменям някои неща по окачването и това са ми алтернативите.За OCAP съм чувал само лошо... а за другите какво ви е мнението?

квото и да сложиш всичко е на дроб до 1 година. Гарантирам. А за да чуеш и добро за окап, минах над 50 000 км вече с носачи окап, единия сменен гаранционно на около 20 000, като и на двата съм им сменял аз маншоните на шарнира я път на едния и 3 пъти на другия и съм ги смазвал. Не че е добре да ги свалям на 3 месеца и да се занимавам с тях....Обаче не ги препоръчвам, заради падащата гума на тампоните....Иначе шарнирите им биват
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На мареата за биалетките предпочетох SWAG, много ми ги нахвалиха и затова ги избрах тях. Ама за пробег немога да дам мнение,защото са отскоро пък и баща ми не кара много.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Скоро пазарих биалети за един приятел, и трябваше да избера м/у сидем и сваг. Твърдо Сваг. Има хубави мнения за тях из нета, същевременно за сидем, има само лоши. Окапа, нека не го коментираме, първокласен БОКЛУК. Та биалтите за са добре, от смяната са минали 2-3 месеца.
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
          Скоро пазарих биалети за един приятел, и трябваше да избера м/у сидем и сваг. Твърдо Сваг. Има хубави мнения за тях из нета, същевременно за сидем, има само лоши. Окапа, нека не го коментираме, първокласен БОКЛУК. Та биалтите за са добре, от смяната са минали 2-3 месеца.
          +1 в случая по-добрият избор.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Re: SIDEM , SWAG или OCAP - какво бихте избрали

u_bo написа:
            трябва да сменям някои неща по окачването и това са ми алтернативите.За OCAP съм чувал само лошо... а за другите какво ви е мнението?
            Първо сподели за носачи ли става въпрос,само за тампоните им или за кормилни накрайници? Ако е за тампони на носачи мога да споделя пресен опит от вчера. Разрязах със малкото флекси и с най-тънката шайба за метал двата тампона на левия носач-заден напълно разбит и преден що-годе читав-това на оригинални носачи ТРВ.После със горелка ги загрях и гумата,която беше останала да изгори напълно.След като изгоря продължих да загрявам до червено вече останалата само втулка,която се набива на шийката на носача.Излезе сравнително лесно с чук и секач.После изправен пред дилемата за хубави и евтини тампони взех да обикалям всичките магазини за авточасти в Бургас.По една случайност живея на ул.Мария Луиза,,която е улицата дето се казва на авточастите и автосервизите в Бургас.Опитът ми като продавач-консултант в Аутохит и шофьор-доставчик в Евро 07 също изигра важна роля поне що се касае до търговските отстъпки.В Аутохит продават тампони Феби-Билщайн те съответно продават на Генакар.В момента качеството на тампоните Феби е такова,че жаргонно им казват Феби-Белята .Отказах да купя такива тампони като самия собственик ме разубеди понеже го познавам много добре.От там отидох в Тех-ко,които са представители на Делфи.Носач-а за Марея струваше там 128лв на Делфи и 150лв на ТРВ това без остъпката,която при покупка мога да ползвам от там понеже имам съученик и прител,който работи там.Тампоните струваха 19лв задния и 15лв предния без отстъпката.Оттам продължих по-пътя си и отидох в едно малко магазинче в ж-к Изгрев и като се заприказвахме с човека собственик,той ми сподели много неща,които мога да засегна нечии бизнес интереси,но считам,че е нужно и другите колеги да го знаят за да не псуват после и да казват всичко е дроб за една година.Та човека е имал сервиз до преди около една година и наистина аз с носача както бях в ръка отначало искаше да звъни за да ми доставят тампоните.Аз му споделих,да не звъни в Евро 07 да ми ги носят с такси,понеже живея на 100 метра от магазина им,а и още ползвам тяхната отстъпка като предишен работник.Сподели,че малки магазинчета е невъзможно да поддържат голям артикул от различни марки стока и затова масово прекупуват от Еврото.Попитах го за всеки един магазин за авточасти и конкретно,коя марка тампони ми препоръчва,защото на десния носач бях сменял още като купих Мареа-та с тампони от АХМ от тукашния магазин на Христо,който се намира на ул Иван Вазов.Тогава 2008г нещата бяха различни и там продаваше едно младо момиче на което казах само че търся тампони на носач за Фиат.Не съм се интерсувал тогава от марки,но исках най-скъпото.Тя ми даде два тампона и тогава бях оставил колата на един приятел със сервиз да ми ги смени,защото нямах време.Приятелчето се мъчило горкото да набие новите тампони,но не успял и как да успее,като тампоните,които ми е дало момичето били на 20мм,а шийките на носача ми на 21мм :D След отново ходене до магазина девойчето ги смени с точния размер и аверчето ги наби без проблем.С тези тампони,чиято марка ми е неизвестна до днес въпреки,че и десния носач е свален и е пред очите ми и колкото и да гледах не видях никъде по двата тампона да пише някъде марка.Тампоните са леш-таралеж за около 6000км повечето минати до Инстанбул-Турция и Александруполис-Гърция демек по хубави пътища.Като казах на човека откъде съм ги купил той само ми се изсмя ехидно и ми каза по добре да съм карал без тампони отколкото с тампони закупени от АХМ или конкретно Христо.Попитах го за Косер,които внасят СИДЕМ-каза ми може,ако искаш след 6 месеца да го сваляш пак носача.Препоръча ми Делфито като много добре се е познавал със моя съученик Деян или най-добре МУГ .Викам му-"Петьо ми вносители на МУГ са Евро-то??? Той ми каза,ако искаш вярвай поне МУГ-а им бил добър и всички тампони и тампончета по неговото БМВ било на МУГ,а там тампони и тампончета дал Господ.Всички клиенти от отварянето на магазинчето си до сега на който бил препоръчал МУГ не се е върнал да се оплаче,а от СИДЕМ,ОКАП,СВАГ,Феби-Белята и още знайни и незнайни марки имало доста оплаквания,особенно от БЪРТ,като ми призна,че една мутра се върнал и му ударил юмрук в магазина,защото му продал некачествени тампони на ОКАП преди време,които не искара ли и дни.Обясни ми много и за какви накладки и дискове да се вземат поне на този етап,но тука не му е мястото.След близо кутия изпушени цигари и добра раздумка за около 4 часа бях вече 100% -тово убеден да отивам в ЕВРО-то и да си купувам МООГ .Но минах през магазин ФОКСА отново в квартал Изгрев и просто така попитах какви тампони имат :D Девойчето се усмихва широко с деколте до...ай няма да казвам и ми вика най-хубавите имаме немски са...))).Отговарям и,че точно от всичко немско ме е страх и искам да ми каже конкретна марка,а не Италиянски,Немски,Френски и т.н.Отсече -МАЛО немски и все пак я помолих да ми изкара два от склада да ги разгледам по-подробно.От личния ми опит с тампоните на носачите вече само като погледна големината на оребренията на задния тампон,слоя гума и твърдостта и на задния си изграждам собствено мнение дали този тампон,ще кара поне 20000км или ще се получи като тампоните от АХМ .Изработката им беше видимо масивна и добра.Гумата даже и по краищата беше прилежно прилепнала към външната планка с болтовете и при обявената цена от 12лв на тампон и последвалата смешна ТО от два лева все пак ги купих.Утре ще ги набия на носача,но според мен това е наистина марка,подобна на скъпите Лемфьордер.
            EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

братле, само една забележка - "AKRON MALO" е италианска марка.значи все пак са те излъгали

Коментар

batproho написа:
                reter написа:
                +1 в случая по-добрият избор.
                Аз пък карам само с Sidem и съм страшно доволен. Спрямо другите марки са по скъпи, но си заслужава. Либрата направи 50к и нищо не тропа.

Коментар

Аз заложих на Рьовил или нещо такова беше, цената не е ниска. До тук едната биалетка само се прецака на пробег от около 50000км. Носачите и втората биалетка са в отлично здраве.Иначе ако ще се правят старите носачи, по добро от полиуретановите тампони няма. Те не са каучук а синтетична материя и нямат всички недъзи на каучука. Колега от форума предлага тази услуга и мисля, че цените му са добри.
                  KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                  Land Rover Discovery 2.5TD '94
                  EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                  EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                  EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

И аз съм доволен от Sidem. Биалетките ги карам вече три години и не са се разхлопали. За другите им продукти нямам наблюдения.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз слагах най-евтините носачи (някакви турски, кучемарка за по 55лв. единият). Доволно държат 50 000км (тампоните се разбиват, шарнирите са ОК, след като напълня маншона с масло-грес смес с една спринцовка). След това смяна за половин час в гаража и нови 50 000км.
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

u_bo написа:
                        братле, само една забележка - "AKRON MALO" е италианска марка.значи все пак са те излъгали
                        Е братле те всички лъжат особенно младите продавач-консултантки обучени от своите шефове да казват,че всичко е немско :D ,а де що е имало немско производство по Ферарито се е скапало.Затова и избрах МАЛО-то,защото въпреки нейните приказки,че е Дьойч,аз гледах изработката.Току-що го монтирах носача с новите тампони.Такъв зор беше че не е истина докато завия и четерите болта,но такава стегната и точна предница досега съм нямал,но може би все пак защото са чисто нови.

Коментар

Synthy написа:
                          Аз слагах най-евтините носачи (някакви турски, кучемарка за по 55лв. единият). Доволно държат 50 000км (тампоните се разбиват, шарнирите са ОК, след като напълня маншона с масло-грес смес с една спринцовка). След това смяна за половин час в гаража и нови 50 000км.
                          Сподели кучата марка,защото все пак 55лв ми се вижда доста ниска цена,а и казваш те е карал 50000км или си чувал,че държат толкова? Все пак,ако издържат толкова не си струва хамалогията по закупуването на два тампона в моя случай 22лв и рециклиране при гуруто в Казанлък Минчо :D за 15лв отделно куриера колко идва до Казанлък за два носача ни най-малка представа си нямам.Ако не искаш тука да става реклама пиши на лично каква е марката и кой магазин ги продава да отида лично да хвърля един поглед как са като изработка.А между другото кой магазин продава тампони на СВАГ?

Коментар

itan75 написа:
                            кой магазин продава тампони на СВАГ?
                            Биалети Сваг ми предлови колегата mitaka_71. Може да има и тампони.
                            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

itan75 написа:
                              u_bo написа:
                              Е братле те всички лъжат особенно младите продавач-консултантки обучени от своите шефове да казват,че всичко е немско :D ,а де що е имало немско производство по Ферарито се е скапало.Затова и избрах МАЛО-то,защото въпреки нейните приказки,че е Дьойч,аз гледах изработката.Току-що го монтирах носача с новите тампони.Такъв зор беше че не е истина докато завия и четерите болта,но такава стегната и точна предница досега съм нямал,но може би все пак защото са чисто нови.
                              При положение че си бил "шофьор-доставчик в Евро 07" трябва изобщо да не пишеш и коментираш горните си постове....Марката "AKRON MALO" е една от марките внасяни от бившият ти работодател-учудвам се че не ти е известно това-все пак ежедневно ви минават през ръцете с протоколи и прочие... ?! пп.Мало е от качественият и ценови диапазон на Би/ъ/рт!
                              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Working...
                              X