значи отскоро(след зимата) ми се появи едно скърцане когато правя маневри по паркингите от към предницата скърцане на гума(тампони), при движение го няма само при маневриране с много ниска скорост, носачи и шарнири са здрави каретата и те, другото което е като вдигна над 130 почва да се усеща едно леко треперене във волана което преди го нямаше, много е леко ама преди волана изобщо не трепваше, а днес си сменях хидравличното масло и докато въртях волана да източа маслото(не бях вдигнал колата) супер много се чуваше това въпросно скърцане, та въпроса ми е може ли да е от кормилните накрайници това ? междудругото моето хидравлично масло беше адски черно сменях го 2 пъти сега е почти като ново, но ще покарам 100-200 км да обере още мизерия и пак ще го сменя да се избистри както трябва, а волана ми сега стана чувствително по лек
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
симптоми за поразбити кормилни накрайници
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
nedialk00
-
nedialk00
локалиризах проблема, както и предполагах беше в левия кормилен накрайник, той още си е оригиналния, маншончето му е здраво и не го смъкнах, а с едно шише веро и вода го опръсках едно хубаво и изчезна скърцането, та да видим до кога ама мисля да го сменя като сменям маншончето на шарнира
Коментар
-
накрайниците се усещат пък най-лесно. навиваш докрай, така че да можеш да бръкнеш зад гумата и го хващаш и се опитваш да го завъртиш, ако успееш и то съвсем лесно, за смяна е. ако не успееш, защото е и неудобно, значи е здрав.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
ще опитам утре, то тресенето е съвсем слабо, дори почти недоловимо, ама знам че преди го нямаше; като пусна волана се движи направо колата не отклонява
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар