Даааа днес цял ден оправяхме колата ..сложихме шайби и дори скоби ( но от външната страна просто от вътрешната няма как да ги сложа ) ...няма да казвам , че направо е адкси шибано отдолу докато напаснем планките на тампоните ни се е..ма..та, а тази ш...на реактивна щанга неще и неще да излезе , но както и да е вече тропане няма , но едно голямо НОООО....появи се един адски странен шум все едно търкаш 2 камъка един в друг ... повреме на движение и при завиване особено на задна ...абе все едно търкалям лагерна количка и вече незнам.....какво да правя ...в понеделник отивам и я оставям на майстора и само да посмее да ми каже че този шум е нормален защото определено не е П.С Сега попаднах на нещо много интересно в замундата това е всичко за Fiat Marea-Weekennd със снимки ..по- точно и схеми тези които се занимават професиоанално предполагам го имат , но за тези от нас като мен си заслужава д асе погледне ..отваря се с DAEMON Tools....нещо немога д аго кача ..ето как д аго намерите в замунда http://zamunda.net/details.php?id=152693&hit=1...Моля админите да ме извинят ако съм прекалил с нещо , но не е с комерсиална цел а за помощ на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неоткриваемо тропане в предницата!!!
Collapse
X
-
Хайде и аз в групата с изместените щанги. Изобщо не подозирах че може да има такъв проблем а имам едно неоткриваемо почукване при по рязко потегляне и спиране. Понеже колата като е на земята наистина няма как да се види наврях GSM-а отдолу и от лявата страна имам 2пръста и половина разтояние а от дясната - нищо. Ще се слага шанга от типо/темпра със старите биалетки явно.
Коментар
-
Да днес се наврях под колата и разбрах ..защо се получава това търкане, като на лагерна количка ...оказа се, че по някакъв начин реактивната щанга се е изместила напред и сега краищата и ( там където се вкарва долния болт на биелетката ) опират в полуоските и при тяхното въртене се чува това тропане ...не знам защо не е възможно да НЕ СМЕ НАМЕСТИЛИ РЕАКТИВНАТА ...????? и има ли такава възможност? Май ще сменям с реактивна и биелетки на Браво....."НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙ ЛЕГЕНДИТЕ , КОЙТО СЕ НОСЯТ ЗА ТЕБ"
ПАОЛО КУЕЛЬО
Коментар
-
p_dzatara написа:П.С Сега попаднах на нещо много интересно в замундата това е всичко за Fiat Marea-Weekennd със снимки ..по- точно и схеми тези които се занимават професиоанално предполагам го имат , но за тези от нас като мен си заслужава д асе погледне ..отваря се с DAEMON Tools....нещо немога д аго кача ..ето как д аго намерите в замунда http://zamunda.net/details.php?id=152693&hit=1...Моля админите да ме извинят ако съм прекалил с нещо , но не е с комерсиална цел а за помощ на всички
Коментар
-
Danchojn написа:Човече, ти направо ме разби. Как се е изместила напред? Не се ли фиксира с болтове в точно определено легло?"НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙ ЛЕГЕНДИТЕ , КОЙТО СЕ НОСЯТ ЗА ТЕБ"
ПАОЛО КУЕЛЬО
Коментар
-
Е привет ...най - накрая реших проблема с реактивната и тракането на моята МАРЕА ....смених реактивната с такава от браво и биелетките ( купих нови комплект за 6.70 парчето, а реактивната настаро ) и всичко си пасна ...край на тропането и на притеснението..и оооо невероятно консумативите след това за оправяне са ПО МАЛКО ( сиреч по ефтини от колкото на мареа ) само за сравнение 25 лв биелетки за Мареа ...срещу 6.70 на браво , а да не говорим , че в повечето случай се налага да сменяш само тампоните на биелетката , а не цялата и тампончето е едва 1.50 лв. невероятно, но факт Няма несигурност в колата няма носене няма нестабилност на завой нищо като нова е ....цялата работа до 100 лв....на мен 70 защото майстора излезе пекан и ми поиска само 30 лв. за сманата Та момечета с неоткриваемо тропане в предницата на МАРЕА, ако проблема е както при мен ( края на биелетката удряше в болта на магарето ) ...сменяте и не се бойте...Искрени благодарности на момчетата който ми помогнаха със съвети те знаят кой са ..."НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙ ЛЕГЕНДИТЕ , КОЙТО СЕ НОСЯТ ЗА ТЕБ"
ПАОЛО КУЕЛЬО
Коментар
-
glupaka написа:колега да ти кажа когато си купих мойта кола(нов внос)имах същият проблем!! ходих по сервизи и всичко е ОК!!!Обаче колата пак потропваше и един приятел я закара в сервиза си и буквално беше свалил цялата предница каза чее е сменил някакви болтове на които им забравих името и като се качих нямаше и помен от тропането!! Успех дано да съм помогнал!Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
jeniro написа:Моето глухо тропане от предно дясно колело продължава В три сервиза ме къпят че всичко е ОК.Проверих си сам спирачния апарат и смених тампоните по предницата.Остават средно каре, ама си мисля че не е от него, аморт. и каре средно...............Не ми се мисли.Яд ме е защото при мен се появи след влизане в бокса за смяна на съединител и тампони на ДВГ.. Не знам кво става....Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Миналият месец имах подобен проблем.В два сервиза пълен оглед и "Всичко ти е здраво.Няма нищо разбито."В трети сервиз се сетиха и да погледнат самите амортисьори.Десният беше със здраво захващане ,но вътре беше с разбит стержин.И от там тропаше,та чак ме подлуди.Откриха го по следният начин.Автомобила се вдига на крик от тропащата страна(не на подемник).Вдига се достатъчно за да се види вътре стержина,хващаш колелото горе и долу и започваш да го клатиш а друг със опипване проверява дали се усеща луфт.Така най-накрая разбрах от де се чува неоткриваемото тропане.След смяна на амортисьори всичко се оправи.Прикачени файлове
Коментар
-
Jimy написа:jeniro написа:Моето глухо тропане от предно дясно колело продължава В три сервиза ме къпят че всичко е ОК.Проверих си сам спирачния апарат и смених тампоните по предницата.Остават средно каре, ама си мисля че не е от него, аморт. и каре средно...............Не ми се мисли.Яд ме е защото при мен се появи след влизане в бокса за смяна на съединител и тампони на ДВГ.. Не знам кво става....Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар