Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неоткриваемо тропане в предницата!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето тук съм показал къде слагам шайба. На болта на биалетата, и след това го нанизвам в отвора на щангата. Или режа малко от болта, като първо завивам гайката, за да може после тя да оправи началото на резбата след рязането. Щангата не се е местила повече, дори опитах да я върна и успях, но след ~50 km пак се намести където и харесва, и повече не мърда от там.
    Прикачени файлове
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз нещо не разбирам. Скъсяването на дължината на ябълковидният болт на биалетата, какво променя? Шайбата е ясно.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
        Аз нещо не разбирам. Скъсяването на дължината на ябълковидният болт на биалетата, какво променя? Шайбата е ясно.
        Това, което и шайбата - разстоянието от края на щангата до върха на болта.

Коментар

Отдалечаваа края на шарнира на биалетата от болта на магарето. По този начин двата болта спират да се удрят. Щангата не се мести повече от мястото което си е намерила. И аз съм отворен за идеи, защо се измества щангата.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Е не мога да си го представя. Как така режеш, а пък отдалечаваш. На показаната картинка, като подложиш шайба е напълно ясно, че ще отдалечиш ябълковидният болт на биалетата от щангата. Но да срежеш примерно 5мм от резбата на ябълковидният болт на биалетата и да я стегнеш, за мен нищо не променя. Това не е ли стандартна, класическа биалета? Стаб. щанга има само отвор, нали?Самият ябълковиден болт, има една равна площ, след резбата, с диаметър по-голям от този на резбата. Дали ще скъсиш резбата, като стегнеш пак ще опре в тази площ, която и е необходима за да работи правилно.

Коментар

Danchojn написа:
              Е не мога да си го представя. Как така режеш, а пък отдалечаваш. На показаната картинка, като подложиш шайба е напълно ясно, че ще отдалечиш ябълковидният болт на биалетата от щангата. Но да срежеш примерно 5мм от резбата на ябълковидният болт на биалетата и да я стегнеш, за мен нищо не променя. Това не е ли стандартна, класическа биалета? Стаб. щанга има само отвор, нали?Самият ябълковиден болт, има една равна площ, след резбата, с диаметър по-голям от този на резбата. Дали ще скъсиш резбата, като стегнеш пак ще опре в тази площ, която и е необходима за да работи правилно.
              Не се изразих правилно може би. Вижте тази тема : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...816&highlight= там съм описал кое къде удря. Резбата на шарнира на биалетата стърчи навътре, и като се измести щангата наляво, десния болт се приближава до болта на магарето и удря в него. Като скъсиш резбата на шарнира, той стърчи по-малко навътре и по този начин не стига до болта на магарето.

Коментар

Сега вече е ясно.

Коментар

Здарвейте отново ...сега да започна с това, че проблема си стой ...когато разглобихме реактивната щанга се усъмнихме в тампоните и купих нови, но се оказа, че нестават ...оригиналните съгласно всички каталози отдолу имат нещо като правоъгалник, който е по- твърд и са 19 мм, а реактивната ми щанга е 18 мм и тампоните не пасват отдолната страна т.е. немогат да легнат точно и не може да се притегнат ......освен това се наложи да ги режем защото това разминаване от 1 мм ( м/у щангата и отвора на тампона) не е нормално, но според мен. Вече си мисля , че това не е оригиналната ми реактивна щанга на МАРЕА , а на някой друг модел, но как са припаснали дупките за държачите ... Още нещо преди това казах, че колата при това изместване се "накланя" т.е. е по- ниска с около 1 см от страната на изместването ( при мен то е от дясно) и това за шайбата ми се вижда постижимо, но дали по - този начин ще се промени това накланяне ( според мен не ) защото когато върна щангата колата се "изправя" та мисълта ми е ...това дава ли отражение на движението и да " яденето на гуми....и е ли е разрешен проблема с тази гайка ...а невярвам да е конструктивна греша....как мислите?П.С Момчетата от Ямбол...ако можете да оправите проблема...веднага паля и идвам че съм и още една седмица в отпуска и за сега имам време..а за пари...то се знае..немам .....но ще трябва да намеря , че не се издържа с това транакне несмея да вдигна повече от 60 - 70 км а като видя неравност по пътя направи ми се свива сърцето и се притеснявам да не влезее ( от това чукане) нещо в купето
                  "НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙ ЛЕГЕНДИТЕ , КОЙТО СЕ НОСЯТ ЗА ТЕБ"
                  ПАОЛО КУЕЛЬО

Коментар

p_dzatara написа:
                    Здарвейте отново ...сега да започна с това, че проблема си стой ...когато разглобихме реактивната щанга се усъмнихме в тампоните и купих нови, но се оказа, че нестават ...оригиналните съгласно всички каталози отдолу имат нещо като правоъгалник, който е по- твърд и са 19 мм, а реактивната ми щанга е 18 мм и тампоните не пасват отдолната страна т.е. немогат да легнат точно и не може да се притегнат ......освен това се наложи да ги режем защото това разминаване от 1 мм ( м/у щангата и отвора на тампона) не е нормално, но според мен. Вече си мисля , че това не е оригиналната ми реактивна щанга на МАРЕА , а на някой друг модел, но как са припаснали дупките за държачите ... Още нещо преди това казах, че колата при това изместване се "накланя" т.е. е по- ниска с около 1 см от страната на изместването ( при мен то е от дясно) и това за шайбата ми се вижда постижимо, но дали по - този начин ще се промени това накланяне ( според мен не ) защото когато върна щангата колата се "изправя" та мисълта ми е ...това дава ли отражение на движението и да " яденето на гуми....и е ли е разрешен проблема с тази гайка ...а невярвам да е конструктивна греша....как мислите?П.С Момчетата от Ямбол...ако можете да оправите проблема...веднага паля и идвам че съм и още една седмица в отпуска и за сега имам време..а за пари...то се знае..немам .....но ще трябва да намеря , че не се издържа с това транакне несмея да вдигна повече от 60 - 70 км а като видя неравност по пътя направи ми се свива сърцето и се притеснявам да не влезее ( от това чукане) нещо в купето
                    Колега, сменил си централните тампони. Сложи от вътрешната страна да тампоните по една допълнителна скоба, през гума(например от стара вътрешна) и ще спре изместването и проблемите ти. А ще ти е и най-евтино.

Коментар

Привет Danchojn...братле първо да започна с това ,че съм си адси босичък и не много умен та имаш ли въчможност да покажеш нагледно със снимка как и къде точно да сложа тези ограничители..и как да ги задържа там..със заварка ли или самата гума ще ги държи....
                      ПАОЛО КУЕЛЬО

Коментар

На по-горе показаната картинка, тампоните са отбелязани с 2. Между тях щангата има една извивка. Говорим за тази част от щангата, нея наричам вътрешна. Мериш колко е обиколката на щангата и изрязваш две гумени ленти, широки да кажем по 15мм и дълги колкото си измерил. Купуваш си две скоби, също с подходящ диаметър - от тези дето са за стягане на маркучи. Те се разглобяват, така ще можеш да ги монтираш около щангата. Непосредствено до самите тампони, от вътрешната страна, навиваш изрязаните ленти гума и ги стягаш със скобите, максимално близо до тампона.Пример.------------------()!!-------/----------------!!()-----------------Скобите са тампоните. Удивителните са допълнителните гумени ленти стегнати със скоби. Тиретата са самата шанга.

Коментар

Danchojn благодаря ти ...разбрах кака да го направя...искам д апопитам нещо друго ....оказа се че моята реак.щанга е 18 мм на всички Мареи ли са толков, че разбрах , че моята е накакава междинка и тампоните не с енамират въобще, а тези всестранно разпространениет са 19 мм и държачите им са малко по- различни с оглед на тампоните разбира се ( моите отдолу са овални) а всестранно развитите имат отдолу нещо като правоъгалник ....и в магазина на фиат на Мари луиза в Бургас ми казаха да търся на автоморгите само да сменя държачите и проблма се решавал , но уви в цял Бургас автоморгите нят от тези държачи а само от моите .......та мисълта ми е на вашите мареи колко е реакт. щанга 18 или 19 мм ? д ане би пък да има някакво разминаване ....
                          ПАОЛО КУЕЛЬО

Коментар

Щангата на Мареа може да е с три-четири различни размера, зависи от серията. Мисля че най-тънката е 18 мм а най- дебелата - 21 мм. Затова първо се проверява със шублер, после се отива на магазина. Ако продавача е печен или си държи на реномето, ще те предупреди за тези варианти. П.П. : Освен в диаметъра на тампоните за стаб. щанга, има и други детайли които са различни за привидно един и същи модел на Мареа

Коментар

Danchojn браточка ако си тук дай телефон , че голям проблем се получи...немога да махна стабилизиращата щанга за да сложа скобите а така както е немога да ги сложа т.е. немога да бръкна ..трябва да разкачам цялото магаре ли ...ако някой е на линия и има идея МОЛЯ нека помогне...че съм на канала и колата е разкачена ...телефона ми е 0888******СПЕШНО Е МОМЧЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              ПАОЛО КУЕЛЬО

Коментар

p_dzatara написа:
                                Danchojn браточка ако си тук дай телефон , че голям проблем се получи...немога да махна стабилизиращата щанга за да сложа скобите а така както е немога да ги сложа т.е. немога да бръкна ..трябва да разкачам цялото магаре ли ...ако някой е на линия и има идея МОЛЯ нека помогне...че съм на канала и колата е разкачена ...телефона ми е 0888422186 СПЕШНО Е МОМЧЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                Пуснах на лични

Коментар

Working...
                                X