Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto MK1 Спирачна помпа ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto MK1 Спирачна помпа ли е?

Здравейте,И аз като доста колеги, започнах да бера ядове със спирачките на моето Пунто 1,1. Отначало като го взех спирачната течност беше като грес, откакто е кола не беше сменяна. смених я и промих системата. След това предните маркучи един след друг се запушиха така, че даже не излизаше течност към апарата от единя. И тях смених. След това дискове и накладки смених. Остана обаче леко задържане на колелата, което е краткотрайно и след малко охлабва. На светофар спирам, пускам педала и колата спира с леко задържане, знаете как е! По- голям проблем ми е, че когато съм на наклон и държа на спирачка, педала отначало е твърд, после лека по лека почва да охлабва и спирачките полека отпускат и колата тръгва, докато съм натиснал педала! Ако продължа да натискам без да напомпам педала пада до долу и колата пак тръгва... Почти съм сигурен че помпата ми изпуска и гумичките са заминали, просто всичко съм сменил и няма какво друго да е! Препоръчайте ми, моля къде да я закарам и каква помпа да взема? Ако има и други предположения за проблемите със задържането на колелата и изпускането на наклон, споделете! Поздрави!

Може да не сменяш цялата помпа, а да смениш само уплътненията на буталото.АКо нямаш течове от спирачните цилиндърчета, със сигурност е от спир.помпа.Действай че може да ти докара това лоша работа на пътя.Можеш да провериш това дали е със сигурност от помпата по следния начин;При запалена кола, един човек влиза в колата и помпи два пъти и после натиска педала със сила.През това време друг човек отваря капачето на резервоарчето над помпата.Ако течноста при натиснат педал бълбука и се покачва значи че помпата изпуска....
    Fiat Punto 1,7 td
    Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

Toва мисля,че ти е помпата.55лв струва нова,не се занимавай да сменяш гумички,ефекта ще е краткотраен.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Помпа, при това нова. За тази цена, смяната на уплътненията са абсолютно неоправдана галимация. Цилиндъра със сигурност е станал елипса, тъй че ефекта ще е съвсем кратък, а може и никакъв.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Споделям мнението на колегите - НОВА ПОМПА
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ясно... Ами ще се купува нова. Мисля че даже мога да си я сменя сам.Благодаря колеги, ще споделя какво съм направил накрая!

Коментар

Естествено,че сам можеш.Хубави ключета,vd40 и втори човек да обезвъздушите и си готов.За смяна на помпа в сервиз ще ти вземат минимум 30-ка за работа.Ти си преценяваш.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Working...
              X