Здравейте,И аз като доста колеги, започнах да бера ядове със спирачките на моето Пунто 1,1. Отначало като го взех спирачната течност беше като грес, откакто е кола не беше сменяна. смених я и промих системата. След това предните маркучи един след друг се запушиха така, че даже не излизаше течност към апарата от единя. И тях смених. След това дискове и накладки смених. Остана обаче леко задържане на колелата, което е краткотрайно и след малко охлабва. На светофар спирам, пускам педала и колата спира с леко задържане, знаете как е! По- голям проблем ми е, че когато съм на наклон и държа на спирачка, педала отначало е твърд, после лека по лека почва да охлабва и спирачките полека отпускат и колата тръгва, докато съм натиснал педала! Ако продължа да натискам без да напомпам педала пада до долу и колата пак тръгва... Почти съм сигурен че помпата ми изпуска и гумичките са заминали, просто всичко съм сменил и няма какво друго да е! Препоръчайте ми, моля къде да я закарам и каква помпа да взема? Ако има и други предположения за проблемите със задържането на колелата и изпускането на наклон, споделете! Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto MK1 Спирачна помпа ли е?
Collapse
X
-
Може да не сменяш цялата помпа, а да смениш само уплътненията на буталото.АКо нямаш течове от спирачните цилиндърчета, със сигурност е от спир.помпа.Действай че може да ти докара това лоша работа на пътя.Можеш да провериш това дали е със сигурност от помпата по следния начин;При запалена кола, един човек влиза в колата и помпи два пъти и после натиска педала със сила.През това време друг човек отваря капачето на резервоарчето над помпата.Ако течноста при натиснат педал бълбука и се покачва значи че помпата изпуска....Fiat Punto 1,7 td
Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG
Реклама
Collapse
Коментар